Robert Lewandowski, flamant Pitxitxi de la Lliga

Robert Lewandowski, flamant Pitxitxi de la Lliga

Els 23 gols del davanter blaugrana li donen la distinció de màxim golejador en la seva primera temporada de culer

La primera temporada de Robert Lewandowski a la lliga espanyola no ha requerit cap mena d’adaptació. El polonès ha replicat tot l’olfacte golejador que durant les últimes temporades havia lluït a la Bundesliga i ara, a LaLiga, s’ha erigit en el màxim golejador en la temporada del seu debut.

Amb un total de 23 gols en les 34 jornades que ha disputat, ha superat amb bastanta comoditat les 19 dianes de Karim Benzema i les 16 de Joselu, que tanquen el podi de màxims realitzadors de la competició.

Lewandowski suma el 20è Pitxitxi blaugrana

Aquests 23 gols del 9 blaugrana en Lliga es divideixen en 6 doblets i 11 ocasions en que ha vist porteria una vegada, i fa que el Barça hagi aconseguit així el seu 20è Pitxitxi de la seva història. A més de ser el primer futbolista polonès que aconsegueix aquest honor, Lewy s’ha convertit en el cinquè jugador de la història del Barça que guanya el Trofeu Pitxitxi en la seva primera temporada de blaugrana. 

El primer a fer-ho va ser l’austríac Hans Krankl, la temporada 1978/79, i un parell de temporades més tard, Enrique Castro ‘Quini’ li va prendre el relleu. No va ser fins a la dècada dels 90 que dos astres brasilers van causar sensació a la Lliga espanyola vestint de blaugrana.

lewy gol puños

Primer, en la 1993/94, Romàrio va perforar les xarxes rivals en 30 ocasions, i en la 1996/97, Ronaldo Nazàrio, en la seva única de culer, ho va fer fins a 34 vegades. Així, Lewandowski s’uneix per a sempre a aquest club.

Una més per a Lewy

Pel que fa al seu palmarès individual, aquest és l’onzena vegada que és el màxim golejador de la seva lliga. A Alemanya, a la Bundesliga, ho va ser sis vegades amb el Bayern de Munic i una amb el Borussia Dortmund, però abans, a Polònia, ja ho havia fet una temporada a la primera divisió i un parell més a la segona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut