Cinc coses que cal saber del Wolfsburg

Cinc coses que cal saber del Wolfsburg

Les alemanyes arriben a la gran final després d’haver guanyat la Copa i havent quedat en segona posició a la Lliga / FOTOS: WOLFSBURG.DE

El Barça juga aquest dissabte una final. Una nova final de Champions. Les jugadores de Jonatan Giráldez opten a la seva segona ‘orelluda’ després d’un camí immaculat a la competició. Però que sabem del seu rival, el Wolfsburg alemany? L’analitzem a través de cinc dades i curiositats que potser desconeixies.

Ewa Pajor, la Pitxitxi de la competició

Com Lewandowski al Barça, la jugadora polonesa té una gran relació amb el gol. La davantera del Wolfsburg suma vuit gols a la Champions d’enguany -més que cap altra jugadora- i es troba a prop de convertir-se en la tercera jugadora dels alemanys en acabar la competició com a Pitxitxi, després que ho fessin també Zsanett Jakabfi la temporada 2016/17 i Pernille Harder la 2018/19.

Alexandra Popp, una altra amenaça

Si parlem de gols, també cal referir-se a l’alemanya Alexandra Popp. La davantera, jugadora del Wolfsburg des de la temporada 2012/13, podria marcar aquest dissabte en una tercera final de Champions, igualant el rècord d’Ada Hegerberg. Fins i tot la pròpia Popp desconeixia tenir aquest rècord a l’abast, tal com ha reconegut en la roda de premsa prèvia a la final.

La relació amb els Països Baixos

A la plantilla dels Wolfsburg hi figuren fins a tres jugadores nascudes als Països Baixos: Lynn Wilms, Jill Roord i Dominique Janssen. Aquesta última, precisament, ha estat la segona de les jugadores que ha comparegut en la roda de premsa prèvia a la final. La defensa holandesa ha declarat que espera que aquest factor pugui jugar al seu favor per decantar el públic neutral. Janssen va néixer a Horst, una localitat ubicada a 59 quilòmetres de distància d’Eindhoven. També ha afirmat que, quan era petita, el Philips Stadion va ser el primer estadi que va visitar com a espectadora.

Tommy Stroot: un passat ‘oranje’

A banda de les tres jugadores neerlandeses, el tècnic del Wolfsburg també té un fort lligam amb els Països Baixos. I és que el tècnic, de nacionalitat alemanya, va dirigir durant tres temporades el Twente holandès, a qui va conduir al títol de Lliga en dues ocasions (2019 i 2021, abans de fitxar pel Wolfsburg). Saben on va ser el seu últim partit amb el Twente? Correcte: al Philips Stadion.

tecnic wolfsburg

Una tendència històrica negativa

El Wolfsburg és un dels grans de la història del futbol femení europeu. Va guanyar dues Champions les temporades 2012/13 i 2013/14 però, des de llavors, ha perdut les seves tres últimes finals disputades (2015/16, 2017/18 i 2019/20), totes contra l’Olympique Lyon, precisament el botxí del Barça la temporada passada. Encadenaran els alemanys una quarta final consecutiva perduda?

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut