Els cara a cara davant el Wolfsburg

Els cara a cara davant el Wolfsburg

Repassem els últims precedents davant els alemanys abans de la final de la Champions d’Eindhoven

Cada vegada queda menys per la final de la Champions League femenina, que es jugarà el proper 3 de juny davant el VFL Wolfsburg al PSV Stadium. El Barça buscarà el seu segon títol a la seva quarta final de la història, totes jugades en cinc anys.

A Eindhoven es veurà les cares amb el Wolfsburg, dues vegades campiones d’Europa (2013 i 2014) i actualment segones de la Lliga alemanya per darrere del Bayern de Múnic. Aquest serà el sisè cop que les blaugranes i les alemanyes es vegin les cares a la màxima competició del futbol femení europeu.

Semifinals de rècord

Els últims dos precedents entre Barça i Wolfsburg els trobem la temporada passada a les semifinals de la Champions. Les de Jonatan Giráldez venien d’eliminar al Reial Madrid als quarts i buscaven la seva segona final consecutiva. I a l’últim esglaó abans de la final de Torí, es van veure les cares amb les alemanyes.

Les semifinals van començar de la millor manera pel Barça, amb una gran victòria per 5-1 a l’Spotify Camp Nou. Els gols d’Aitana Bonmatí, Graham, Jenni Hermoso i Alexia Putellas per partida doble, van deixar l’eliminatòria mig sentenciada. A més, el partit va passar a la història pel rècord d’assistència en un partit de futbol femení. Aquell dia a l’estadi van acudir 91.648 espectadors, superant els 91.553 que havien anat a veure els quarts davant el Reial Madrid.

MGA_8277

A la tornada, les blaugranes van viatjar a Alemanya, on van caure per 2-0, però igualment van aconseguir el bitllet per la final de Torí.

Males experiències

Aquestes semifinals van ser el primer cop que el Barça va aconseguir eliminar al Wolfsburg, ja que les altres dues vegades havien acabat passant les alemanyes.

El primer enfrontament entre Barça i Wolfsburg el trobem l’any 2014. Aquella temporada les blaugranes arribaven als quarts de final després d’eliminar al FC Zurich Frauen i s’enfrontaven a un Wolfsburg que venia de ser campió d’Europa. Les de Xavi Llorens van caure 3-0 a l’anada al VFL Stadion i 0-2 al Miniestadi. En una temporada on les alemanyes van assolir el seu segon títol consecutiu.

L’última eliminatòria amb victòria alemanya la trobem el 2020. Aquell any, amb el context de la pandèmia de la COVID-19, el Barça s’enfrontava al Wolfsburg a les semifinals. L’eliminatòria es va jugar a un partit a Anoeta i les blaugranes van caure per 1-0. El gol el va fer una jugadora que ara defensa els colors del Barça, Fridolina Rolfö.

Bon balanç amb els equips alemanys

A més dels partits davant el Wolfsburg, el Barça femení també s'ha enfrontat a altres equips alemanys, quatre vegades al Bayern de Múnic i dues al Hoffenheim. Davant els bavaresos, el balanç és positiu, unes semifinals de Champions guanyades i només una derrota. Mentre que els dos partits davant el Hoffenheim de la fase de grups 2021, van acabar victòries blaugranes, 4-0 i 0-5.

Barça Femení - Bayern de Munic

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut