Espanyol - Barça: Un derbi de campionat

Espanyol - Barça: Un derbi de campionat

Els de Xavi buscaran un triomf a la Lliga per, ara sí, sumar els tres punts definitius que permetin tenyir de blaugrana el trofeu de campió de la competició domèstica

Un derbi sempre és especial, però el d’aquest diumenge (21.00h) al RCDE Stadium ho pot ser encara més. El Barça visita el feu de l’Espanyol amb la possibilitat de sortir-ne com a campions matemàtics de la Lliga 2022/23.

La victòria del Madrid contra el Getafe invalida l'opció de ser campions sense jugar, així que els de Xavi Hernández saben que un triomf contra els rivals ciutadans tenyirà definitivament de blaugrana el títol. 

Per descomptat, no serà fàcil sortir de Cornellà amb els tres punts per diversos motius. Primer, el simple fet de ser un derbi hi afegeix un punt més de transcendència, per totes dues bandes. Però és que a més els pericos es troben immersos de ple en al lluita per eludir les posicions de descens, que actualment ocupen i que estan a tres punts de sortir-ne. 

A sobre, tot i que el partit no sigui a l’Spotify Camp Nou, els blanc-i-blaus són un dels tres equips que han aconseguit treure punts al camp blaugrana, juntament amb el Rayo Vallecano i el Girona. L’Espanyol va empatar 1-1 en l’últim dia de 2022. 

Ara la seva situació ha canviat, sobretot a la banqueta, on s’hi asseurà un Luis García que acumula 4 punts dels 18 possibles però que en l’últim partit com a local va sumar la seva primera victòria (2-1 contra el Getafe). Per a l’Espanyol és poc menys que una final de les cinc que tenen fins a la finalització del campionat. Per als blaugrana, en canvi, és la primera bala que s’han guanyat per poder celebrar el títol.

La convocatòria

Per aquest partit, Xavi ha donat la llista de convocats. Amb l'alta mèdica de Sergi Roberto, ja recuperat de la seva lesió, la formen: Ter Stegen, R. Araujo, Sergio, O. Dembélé, Pedri, Lewandowski, Ansu Fati, Ferran, Iñaki Peña, Christensen, Marcos A., Jordi Alba, Kessie, S. Roberto, F. De Jong, Raphinha, Kounde, Eric, Balde, Gavi, Pablo Torre i Arnau Tenas.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut