15 anys de l'anunci de Guardiola com a entrenador del Barça

15 anys de l'anunci de Guardiola com a entrenador del Barça

El 8 de maig del 2008 Joan Laporta va anunciar que Pep Guardiola substituiria Frank Rijkaard a la banqueta blaugrana

El millor Barça de la història és el que va dirigir Pep Guardiola entre les temporades 2008/09 i 2011/12. Aquells quatre anys van significar un abans i un després a la història del Club, guanyant dues Champions, tres Lligues, dues Copes del Rei, tres Supercopes d'Espanya, dues Supercopes d'Europa i dos Mundials de Clubs. 14 títols i sobretot una manera de jugar a futbol que va meravellar al món que van començar ara fa 15 anys, el 8 de maig del 2008, quan Joan Laporta va anunciar públicament que Guardiola, llavors tècnic del Barça Atlètic, seria el substitut de Frank Rijkaard.

Segons el president blaugrana, havia finalitzat un cicle al Club i tocava tornar a començar amb un entrenador que coneixia els valors i la manera de jugador del Barça. Dit i fet.

Un Barça renovat

Pep Guardiola va arribar a la banqueta del Barça després d'una temporada dirigint el filial blaugrana a la Tercera Divisió i aconseguint l'ascens del Barça Atlètic a la Segona Divisió B.

El de Santpedor arrencaria introduint canvis importants a la plantilla, com la venda de Ronaldinho i Deco, jugadors clau aleshores, i pujant a jugadors del planter com Pedro i Sergio Busquets, que acabarien sent importants al millor Barça de la història.

Amb una plantilla renovada, el Barça va començar la primera temporada de Guardiola amb alguns dubtes a l'inici de la Lliga, on va caure al camp del Numància a la primera jornada (1-0) i va empatar davant el Racing de Santander a la segona (1-1).

Quatre anys plens d'èxits

A partir d'aquí, tot va començar a millorar, ja que a la primera temporada de Guardiola el Barça va aconseguir el triplet i es va convertir en el primer equip de la història de la Lliga espanyola a fer-ho, amb l'assoliment de la tercera Champions del Club a Roma davant el Manchester United (2-0). També es van viure alguns moments per a la història, com el 2-6 al Santiago Bernabéu o el gol d'Iniesta a Stamford Bridge.

Pep Guardiola va ser aixecat al cel de Roma després de guanyar la Champions 2009

A la segona temporada els de Guardiola van afegir al triplet els tres títols que quedaven per aconseguir el 2009 i signant el primer sextet de la història del futbol. Mai cap equip havia guanyat en un mateix any Copa, Lliga, Champions, Supercopa d'Espanya, Supercopa d'Europa i Mundial de Clubs. Aquell curs també es va guanyar la Lliga amb 99 punts.

La temporada següent els blaugranes van tornar a tocar el cel i es van proclamar campions d'Europa per quarta vegada a Wembley, davant el Manchester United (3-1). La Lliga de Campions va venir acompanyada de la tercera Lliga consecutiva, la del 5-0 al Reial Madrid a l'Spotify Camp Nou, i d’una nova Supercopa d’Espanya.

A la quarta i última temporada els títols no van deixar d'arribar i els de Guardiola van sumar una Supercopa d'Espanya, una Supercopa d'Europa, un Mundial de Clubs i una Copa del Rei a les vitrines blaugranes. Però, després de caure a les semifinals de Champions davant el Chelsea, Guardiola va anunciar en roda de premsa que aquella seria la seva última temporada al Club.

El 5 de maig del 2012, en un derbi davant l'Espanyol, tot l'Spotify Camp Nou va dir adeu a l'arquitecte del millor Barça de la història, que va aconseguir 14 dels 19 títols que va disputar i que, a banda de resultats, va deixar una manera de jugar que continua sent admirada i recordada a dia d’avui.

FC BARCELONA - ESPANYOL (82) (1)

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut