El derbi amb major diferència de punts del segle XXI

El derbi amb major diferència de punts del segle XXI

El Barça visitarà el camp de l'Espanyol amb 51 punts d'avantatge sobre els blanc-i-blaus, la diferència més gran del segle XXI abans d'un enfrontament directe entre els dos equips de Barcelona

Aquest proper diumenge 14 de maig el Barça visitarà l'RCD Stadium per enfrontar-se a l'Espanyol. Serà un partit clau per als dos conjunts, ja que l'equip de Xavi Hernández pot certificar matemàticament un títol de Lliga que té a tocar, mentre que els locals necessiten sumar per acostar-se a la salvació.

A més de per un possible títol blaugrana, aquest derbi és històric perquè és el partit entre Barça i Espanyol amb més diferència de punts entre els dos equips en tot el segle XXI: 51.

51 punts de diferència

Els blaugranes són líders de la Lliga amb 82 punts, pels 31 que porta l'equip de Luis García, que està 19è en posicions de descens. El que significa que el Barça li treu 51 punts a l'Espanyol quan falten cinc jornades pel final de la Lliga, la distància més gran de tot el segle XXI.

Per trobar dades similars cal remuntar-se a la temporada 2012/13 i a la 2019/20. L'any 2013, amb Tito Vilanova a la banqueta, el derbi es va produir a la penúltima jornada de Lliga (37) a l'RCD Stadium. Els blaugranes, amb 94 punts, ja eren campions de Lliga, mentre que els visitants ocupaven la 11a posició amb 44 (50 punts de diferència). Aquell dia el Barça es va imposar 0-2 amb gols d'Alexis i Pedro, permetent als de Tito arribar als 100 punts.

L'altra gran marca blaugrana la trobem fa poques temporades, a la 2019/20. Aquell any, marcat per la pandèmia, l'equip de Quique Setién arribava segon amb 73 punts, 49 per sobre dels 24 que tenia l'Espanyol. Els pericos arribaven a l'última posició i la derrota a l'Spotify Camp Nou va certificar el descens de l'Espanyol. El resultat aquell dia va ser d'1-0, amb gol de Luís Suárez.

mini_2020-07-08 BARCELONA-ESPANYOL 61


Però no tot han estat bones notícies per als culers quan els dos equips han arribat tan allunyats en punts, ja que la temporada 2008/09 el Barça va caure a casa davant un Espanyol al qual li treia 42 punts de diferència (1-2), amb un doblet d'Iván de la Peña. Aquell any, els blanc-i-blaus es van salvar a les últimes jornades mentre que l'equip de Pep Guardiola va aconseguir el triplet.

El curs 2002/03, el mes igualat a punts

Durant tot el segle XXI mai l'Espanyol ha anat per sobre del Barça abans d'un derbi de la segona volta. Però sí hi ha precedents on els blaugranes estaven pocs punts per davant del seu rival ciutadà.

La temporada que més a prop trobem els dos equips és la 2002/2003. Aquell any, a la jornada 22, el Barça (24 punts) tenia únicament dos punts més que l'Espanyol (22 punts). Els blaugranes no havien començat molt bé la temporada i es trobaven en 15a posició a la Lliga. Però a partir de la victòria a l'Estadi Olímpic Lluís Companys per 0-2, amb gols de Cocu i Xavi, els de Radomir Antic van aconseguir quedar en 6a posició i classificar-se per a la Copa de la UEFA.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut