Reial Societat-Barça: El campió no afluixa i en vol més (2-5)

Les de Giráldez han sentenciat el partit amb quatre gols en 11 minuts a la primera meitat i ja estan a tres partits d'una altra Lliga perfecta

El Barça segueix intractable en el seu camí cap a la perfecció a la Lliga F i no s'ha deixat sorprendre en la seva visita a Zubieta (2-5). Les campiones han sentenciat un duel complicat a la primera meitat, amb una fase d'un joc vertiginós i precís que ha desarmat completament les txuri urdin.

El Barça carbura i és imparable

Contra un dels rivals que més complicades ha posat les coses a les de Giráldez aquesta temporada, amb un 2-1 amb remuntada inclosa a la primera volta, el tècnic blaugrana per un onze sense rotacions, més enllà de l'entrada de Rábano per la lesionada Rolfö o la rotació en punto amb les absències de Geyse i Salma.

Tot i la igualtat dels primers minuts, amb les basques proposant el seu joc valent, quan ha caigut el primer, n'han caigut uns quants més. La connexió mallorquina de Mariona i Patri ha aplanat el camí cap a la victòria (0-1, min. 21), i un gran moviment d'Oshoala dins l'àrea abans d'afusellar la xarxa de Nanclares ha servit per ampliar diferències (0-2, min. 25).

Partit sentenciat abans del descans

El joc fluïa amb tota naturalitat per les culers, i les arribades eren constants, i la ja habitual jugada de Hansen guanyant línia de fons, amb Aitana arribant des de segona línia ha significat el tercer (0-3, min. 29). El que no és gens habitual en Caroline Graham Hansen és veure-la marcar gols de cap.

IMG_1548

Però la noruega ha llegit molt bé una gran centrada de Rábano per creuar-li la pilota a Nanclares amb un cop de cap (0-4, min. 32) que l'ha sorprès a ella mateixa, com ha demostrat amb la celebració. Amb el partit ja virtualment guanyat, les locals han pogut anotar el primer en el seu compte particular abans del descans, amb Jensen culminant una bona assistència d'Amaiur Sarriegi (1-4, min. 38) i tot i que el Barça, amb ocasions molt clares d'Oshoala, Hansen o Aitana han buscat el cinquè abans del descans, aquest ha arribat a la represa.

Més rodatge per Alexia i debut de Lucía Corrales

I de nou, obra de Hansen. Si el gol de cap no acostuma a estar al seu repertori, el doblet és una clara demostració de les habilitats de la noruega. Controla la pilota des de la dreta, un parell de retalls en diagonal i amb un xut amb la cama esquerra directe al pal llarg (1-5, min. 57).

Amb el pas dels minuts, Giráldez ha començat a donar minuts i priemr han entrat Vicky López i Alexia, que ha tornat a acumular mitja horeta de joc per seguir recuperant sensacions. Però el primer que ha viscut la molletana a la gespa ha estat l'autogol de Patri Guijarro (2-5, min. 65) que acabaria sent l'última diana del matx.

IMG_1591

Tot i el joc atacant de tots dos equips el marcador no s'ha mogut més, però sí que hi ha hagut un fet més que destacable com el debut de Lucía Corrales amb el priemr equip, que ha entrat juntament amb un altre producte del planter com Martina Fernández per jugar els últims minuts d'un partit que ha tornat a ser blaugrana.

Fitxa del partit

Reial Societat: 2

Barça: 5

Reial Societat: Nanclares; Le Gully (Poljak 69'), Etxezarreta (Tejada 46'), Vanegas, Bernabé (Sarasola 46'); Arnaiz (Gili 46'), Franssi, Jacinto; Sarriegi, Jensen (Uría 69') i Eizagirre.

Barça: Paños; Torrejón, Paredes (Martina Fernández 77'), Mapi León, Rábano (Corrales 77'); Wlash (Alexia 63'), Aitana, Guijarro; Hansen. Oshoala (Bruna 70') i Mariona (Vicky 63').

Gols: 0-1, Guijarro (min. 21); 0-2, Oshoala  (min. 25); 0-3, Aitana (min. 29); 0-4, Hansen (min. 32); 1-4, Jensen (min. 38); 1-5, Hansen (min. 58); 2-5, Guijarro, en pròpia porta (min. 65).

Àrbitra: Xiomara Díaz García. Ha amonestat la blaugrana Mariona Caldentey.