Les millors defenses europees del segle XXI, cara a cara

Les millors defenses europees del segle XXI, cara a cara

Els anglesos, el curs 2004/05 van fer una gran temporada, però els culers van en camí de superar-la

Parlar del Barça 2022/23 és parlar de la millor defensa de la història del segle XXI a les grans Lligues europees. Els homes de Xavi Hernández han fonamentat el seu domini a la competició domèstica partint d'un gran rendiment defensiu que està trencant tots els rècords del segle XXI. I és que la darrera fita igualada per Marc André Ter Stegen ha estat la xifra de porteries a zero que fins ara tenia Petr Cech amb el tot poderós Chelsea de Mourinho a la temporada 2004/2005.

I és que si fa gairebé deu anys tothom temia al sistema defensiu liderat per Terry, Carvalho, Ferreira, Gallas i Makélélé, aquesta temporada la línia blaugrana està donant una càtedra en defensa que està marcant nous rècords. Ara bé, tot i que el paper de centrals i laterals es indispensable per marcar aquestes fites, el veritable duel es troba a les porteries: els registres de Petr Cech contra els de Marc Andre Ter Stegen.

El mur teutó contra el txec

Amb tan sols 15 gols encaixats en 38 partits on Petr Cech en va encaixar 13 en 35 duels, els "blues" tenen la millor marca del continent europeu del segle XXI. Els blaugranes, amb 11 gols en 33 partits fins al moment, tenen la possibilitat de batre un altre dels rècords que el porter txec va establir ara fa deu anys.

Ara bé, la fita on Ter Stegen ja va aconseguir disputar-li el tro és la de porteries a zero. El darrer partit contra l'Osasuna a l'Spotify Camp Nou va consagrar al porter blaugrana com un dels millors en la seva posició.

Fortins a casa

I és que, si en la temporada 2004/05 era difícil marcar al porter anglès i ara és difícil marcar a l'alemany, encara és més complicat fe'ls-hi un gol a casa. En aquesta basant, novament els porters acumulen registres estratosfèrics. En un curs el porter de Mourinho tan sols va veure la seva porteria perforada en 6 ocasions a Stamford Bridge en els 19 partits.Però si aquest balanç sembla impossible, els culers van en camí de esmicolar la marca. Quan tan sols falten 2 partits a casa aquesta temporada, Ter Stegen tan sols ha encaixat 2 gols a l'Spotify Camp Nou.

Així doncs, Chelsea del 2004/5 i Barça 2022/2003 comparteixen un denominador comú: la solidesa defensiva i la porteria de ferro. En gairebé tots els aspectes, els blaugranes han superat la marca dels "blues", però hi ha un registre que els culers encara no han trencat i ja no són a temps de fer-ho. Es tracta de la ratxa de partits sense encaixar on el txec en va estar 10 i el teutó n'ha estat 6. Amb el tram final de temporada ja començat és impossible establir aquesta nova marca, però sí que els homes de Xavi poden continuar jugant per establir el millor balanç defensiu possible en acabar la competició.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut