Un líder de present i de molt futur

Un líder de present i de molt futur

El Barça és el líder més jove de totes les cinc grans lligues europees

El Barça és molt a prop de guanyar la primera Lliga sota el mandat de Xavi Hernández. Tot i que encara no està assegurada, la bona feina feta en aquestes 33 jornades de competició fa que els blaugrana tinguin opcions de ser campions de forma matemàtica la jornada vinent.

En qualsevol cas, el que sí que és matemàtic és el liderat actual i solvent dels culers, amb 13 punts més que l’Atlètic de Madrid i 14 punts més que el Reial Madrid. A Xavi Hernández se li va atorgar la tasca d’acoblar un equip en construcció i això està fent.

gavi pedri balde

El líder més jove de les grans lligues

Tant és així que bona part de l’11 tipus amb qui els blaugrana molt probablement guanyaran la Lliga són jugadors molt joves. Si tenim en compte l'11 amb més minuts del Barça en aquesta Lliga, fins a 5 jugadors tenenmenys de 25 anys: Gavi (18), Balde (19), Pedri (20), Araujo (23) i Kounde (24). Tres més estan entre els 25 i la trentena: De Jong (25), Christensen (26) i Raphinha (26), i els tres restants són Ter Stegen (30), Lewandowski (34) i Sergio (34).

El Barça ja és un equip de present, però encara més de futur. I això es demostra veient que és el líder més jove de totes les grans lligues europees, amb una mitjana d’edat del seu onze titular de 26 anys i 105 dies. Si agafem les cinc grans lligues del futbol europeu, veiem que el Barça és el líder amb una mitjana d’edat més baixa de tots.

Mitjana_edat-CAT

Per trobar el primer líder europeu amb una mitjana d’edat més baixa cal arribar fins a l’Eredivisie dels Països Baixos, la sisena lliga europea per coeficient i on els equips es solen nodrir de talent jove que acaben exportant, i el Feyenoord, líder destacat, té una mitjana d’edat en els seus XI titular de 23 anys i 360 dies.

Així doncs, aquesta dada exemplifica que el procés de reconstrucció i rejoveniment de la plantilla està en plena marxa i que comença a donar els seus fruits. A falta de confirmar-se la Lliga, de moment ja han sumat una Supercopa d’Espanya, i podrien afegir-hi aquest segon trofeu, el de la Lliga, en poc més d’una setmana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut