Tres reptes il·lusionants quan s'asseguri del tot la Lliga

Tres reptes il·lusionants quan s'asseguri del tot la Lliga

La Lliga està a tocar, però encara no és segura. Un cop ho sigui, encara hi haurà fites per assolir de cara al final de temporada blaugrana

El Barça s'ha guanyat, per mèrits propis, tenir la Lliga pràcticament sentenciada quan falten cinc jornades per a la finalització de la competició. De fet, hi ha diverses possibilitats que el títol es decideixi matemàticament en la pròxima jornada que es disputarà el cap de setmana del 13 i 14 de maig.

Sigui com sigui, ja sabem que la frase "no diguis blat fins que no sigui al sac i ben lligat" amaga molta veritat, i el primer que cal fer és assegurar de forma matemàtica el títol. Un cop fet això, sigui en la jornada 34, en la 35 o en la darrera, es podrà obrir el focus i fixar-nos en alguns dels altres reptes que els de Xavi Hernández tenen per endavant.

Més enllà de registres globals com els diversos rècords defensius del futbol europeu que tenim a l'abast, també hi ha tres registres individuals que se centren exclusivament en la història de la Lliga que podrien fer encara més valuós aquest títol:

Ter Stegen, a per un Zamora històric

És una tònica habitual durant aquesta temporada posar en valor els espectaculars números de l'alemany sota pals, però a mesura que es va acostant el final, el mur de Mönchengladach està més a prop de fer història. Amb només 11 gols encaixats en 33 partits, Ter Stegen guanyarà el seu primer Zamora, però ho pot fer deixant un registre gairebé impossible de superar.

De fet, té bastantes possibilitats de signar el millor Zamora de tota la història si aconsegueix batre els 18 gols encaixats en 38 jornades de Jan Oblak amb l'Atlètic de Madrid la temporada 2015/16 i Paco Liaño amb el Deportivo de la 1993/94, i si aconsegueix baixar-la uns quants gols, podria establir un rècord difícil d'igualar en les pròximes temporades.

Lewandowski busca el seu primer Pitxitxi

El davanter polonès ha aterrat al futbol espanyol amb la intenció de ser el màxim golejador de la Lliga i va camí de fer-ho. Actualment, amb 19 dianes, és el màxim anotador, i en porta dues més que Karim Benzema, i cinc més que Joselu i Enes Ünal. 

Així, es preveu una lluita entre el davanter del Barça i el del Madrid fins al final. A banda d'aquests dos gols d'avantatge, el polonès també compta amb un punt a favor, que és que no ha marcat cap gol de penal i el francès n'ha anotat sis. És a dir, en cas d'empat a gols, el Pitxitxi també seria per a Lewy.

Lamine Yamal pot fer més història

La jove perla de La Masia ja va debutar contra el Betis trencant així diversos registres de precocitat. Malgrat això, la seva presència en les convocatòries ja s'està convertint en fixa, i si el Barça pot assegurar-se el títol amb un cert marge, sembla lògic pensar que Xavi Hernández li anirà donant oportunitats.

_SGB9735

Si això passa, Lamine Yamal segur que tindrà alguna opció de marcar, i si ho pogués aconseguir es convertiria en el golejador més jove de tota la història de la Lliga, superant així el camerunès Fabrice Olinga, que amb el Màlaga va marcar amb poc més de 16 anys.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut