Igualat el rècord de porteries a zero del segle XXI

Igualat el rècord de porteries a zero del segle XXI

Ter Stegen ha assolit contra l’Osasuna el seu 25è partit de Lliga sense encaixar cap gol, igualant el registre del Chelsea de la temporada 2004/05

Parlar del Barça 2022/23 és parlar de la millor defensa de la història del segle XXI a les grans Lligues europees. L'1-0 contra l’Osasuna ha permès al FC Barcelona igualar les 25 porteries a zero assolides pel Chelsea de José Mourinho de la temporada 2004/05. Els de Xavi Hernández gaudiran ara de cinc oportunitats més per establir una nova millor marca.

Més porteries a zero a final de temporada.
Més porteries a zero a final de temporada.

Si contra el Betis Marc Ter Stegen i companyia van aconseguir igualar la millor marca de porteries a zero de la història del FC Barcelona (datava de la temporada 1986/87) i superar el millor registre del segle XXI (datava de la temporada 2014/15, amb Claudio Bravo sota pals), ara el Barça 2022/23 lidera en solitari aquesta classificació històrica. L’equip també pot presumir d’haver deixat enrere les 24 porteries a zero signades pel Manchester United 2008/09 i l’Atlètic de Madrid 2015/16.

A una porteria a zero del rècord de la Lliga

I ara, què? Doncs el proper repte en clau defensiva hauria de ser el d’igualar el rècord de la història de la Lliga, en mans del Deportivo de la Corunya de la temporada 1993/94. Aquell curs, amb Paco Liaño sota pals, el conjunt gallec va mantenir la porteria a zero en 26 ocasions, una marca que s’ha mantingut imbatuda durant 29 anys. 

Els partits pendents contra l’Espanyol, la Reial Societat, el Valladolid, el Mallorca o el Celta podrien servir per igualar o fins i tot superar el rècord d’aquell Deportivo i seguir fent història. 

11 gols en contra... i nou rècord a la vista?

Més enllà de les porteries a zero, el FC Barcelona segueix amb una xifra baixíssima en el caseller de gols encaixats. L’equip ha rebut només 11 gols al llarg de tota la Lliga i cada cop és més a prop de batre el seu propi rècord, que són els 18 gols encaixats a la temporada 1968/69, quan la Lliga tenia només 30 jornades. 

En aquest cas, el rècord estatal se situa en 15 gols rebuts, una marca establerta pel Reial Madrid a la temporada 1931/32, quan la Lliga tenia únicament 18 jornades. 

Pel que fa al segle XXI, el rècord se situa també en 15 gols encaixats i pertany -com el de les porteries a zero- al Chelsea de la temporada 2004/05, amb Petr Cech sota pals en 35 de les 38 jornades disputades.

Menys gols encaixats a la Lliga.
Menys gols encaixats a la Lliga.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut