Lamine Yamal: un debut de rècord

Lamine Yamal: un debut de rècord

Amb 15 anys, 9 mesos i 16 dies s’ha convertit en el culer més jove de tota la història en debutar a la Lliga

Nit molt especial per a Lamine Yamal. El jove jugador blaugrana ha debutat aquest dissabte amb el primer equip en el duel de Lliga davant del Betis i s’ha convertit, amb 15 anys, 9 mesos i 16 dies, en el jugador del Barça més prematur del segle XXI en disputar un partit oficial amb el primer equip. Amb aquestes xifres ha superat Ansu Fati, que ho va fer amb 16 anys, 9 mesos i 25 dies, i amb qui ha compartit els seus primers minuts amb el primer equip.

A més a més, amb aquests minuts disputats, Yamal es converteix, també, en el futbolista més jove de tota la història del club en debutar a la Lliga. Supera, doncs, Vicente Martínez, que ho va fer amb 16 anys i 280 dies l'any 1941.

lamine yamal ansu fati

Segons els registres del Club, només tres futbolistes van debutar abans que ell comptant tota la història i totes les competicions, malgrat que els tres ho van fer en el ja extint Campionat de Catalunya: Armand Martínez-Sagi, amb 14 anys, 6 mesos i 16 dies (1920); Carles Comamala, amb 14 anys, 7 mesos i 5 dies (1903); i Paulino Alcántara, amb 15 anys, 4 mesos i 18 dies (1912).

A tocar del debut somiat

El jove culer, amb el ‘41’ a l'esquena, ha entrat al minut 86 de partit en el lloc de Gavi i ha disputat un total de 7 minuts, comptant el temps afegit. Lamine ha estat ben a prop de tenir el debut somiat. En una de les primeres pilotes que ha tocat li ha robat la cartera a Montoya i només la intervenció de Rui Silva ha evitat el gol. Poc després, ha picat una pilota molt subtil per l'arribada de Dembélé, que no ha pogut ni rematar ni fer la passada bé perquè la jugada acabés en gol.

Tot i això, el 29 d'abril de 2023 sempre quedarà gravat a la seva memòria com un dia més que especial, amb victòria i golejada contra el Betis que acosta encara més el Barça a la consecució de la Lliga. Per a Lamine Yamal, serà, de ben segur, la primera aparició de moltes.

Nou anys vestint la samarreta blaugrana

Lamine Yamal, nascut a Mataró el 13 de juliol del 2007, va arribar al FC Barcelona el 2014 amb tan sols 7 anys. Es va incorporar a l’equip prebenjamí i ha anat passant per totes les categories fins a arribar al Juvenil A. Aquest curs va debutar a la UEFA Youth League, el 7 de setembre del 2022 vs Viktoria Plzen, convertint-se en el jugador més jove del Club a fer-ho, superant Ilaix Moriba.
 
Aquesta temporada ha disputat un total de 28 partits. Amb el Juvenil A ha jugat 20 partits a la Divisió d'Honor, sortint en 15 com a titular i marcant set gols, i a la UEFA Youth League ha disputat 6 duels, 2 de titular. D'altra banda, també ha tingut presència a la Copa del Rei juvenil, disputant 2 partits; sortint com a titular en totes dues i marcant un gol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut