Rayo - Barça: L'estocada final passa per Vallecas

Rayo - Barça: L'estocada final passa per Vallecas

Els blaugrana saben que si guanyen el Rayo s'allunyarien fins als 14 punts al capdavant de La Lliga després de la derrota merengue a Girona

El Barça viatja a Madrid amb un clar objectiu sota el braç. Es podia esperar que la visita a Vallecas fos un nou test per mantenir l'avantatge d'11 punts respecte al Reial Madrid amb els quals s'iniciava la jornada, però res més lluny de la realitat. La derrota dels blancs a mans del Girona a Montilivi (4-2) converteix el partit dels blaugrana contra el Rayo (22.00h) en una possibilitat immillorable de deixar la Lliga pràcticament vista per a sentència.

Compte enrere per al títol

Si els de Xavi Hernández aconsegueixen repetir el triomf del Dia de Sant Jordi contra l'Atlètic de Madrid es distanciaran fins als 14 punts de marge respecte als merengues quan només en faltarien 21 per disputar-se, cosa que intensificaria encara més el compte enrere per tornar a ser campions de Lliga.

Però abans de fer càbales i números, els blaugrana han de superar el Rayo Vallecano, cosa que els últims anys s'està convertint en una tasca molt complicada. Els blaugranes no guanyen el conjunt de Vallecas des del 2019. Aquell any, amb Ernesto Valverde a la banqueta, el Barça va remuntar el gol inicial de Raúl de Tomás i es va acabar imposant per 3-1, amb gols de Piqué, Messi i Luis Suárez .

Des de llavors, el Barça no ha tornat a guanyar en Lliga al Rayo, ni ha tornat a marcar-li gol a la competició domèstica, ja que els últims tres partits es tradueixen en dues derrotes per 1-0 i un empat a 0. Tocarà trencar amb els mals precedents per donar una estocada gairebé definitiva a la Lliga.

Un rival que es vol acostar a Europa

Els de Vallecas no estan passant el millor moment a la Lliga, ja que només han aconseguit guanyar un dels seus últims 10 partits, i la resta, es tradueix en quatre derrotes i cinc empats. Això sí, estan en una zona tranquil·la de la classificació, a 10 punts del descens i a set de posicions europees.

A més, Andoni Iraola tindrà a la seva disposició a tots els seus jugadors menys un, Radamel Falcao. El Tigre va patir un trencament muscular que el mantindrà apartat dels terrenys de joc almenys tres setmanes.

Els blaugranes a Vallecas

Per fer front a aquest partit, Xavi s'emportarà a Madrid tots els disponibles per buscar la victòria. El tècnic de Terrassa podrà comptar amb tots els seus jugadors menys els tres que segueixen lesionats: Dembélé, Sergi Roberto i Andreas Christensen.

Així doncs, la convocatòria està formada per: Ter Stegen, R. Araujo, Pedri, Lewandowski, Ansu Fati, Ferran, Iñaki Peña, Marcos Alonso, Jordi Alba, Kessie, F. De Jong, Raphinha, Kounde, Eric, Balde, M. Casadó, Gavi, Pablo Torre, Chadi Riad, Arnau Tenas i Lamine Yamal.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut