Cinc anys del darrer gol d’Iniesta amb el Barça

El de Fuentealbilla va disputar 674 partits amb la samarreta blaugrana on va marcar 57 gols

El 21 d’abril del 2018, fa cinc anys, el Barça va superar al Sevilla a la final de la Copa del Rei per 0-5 al Civitas Metropolitano. En un partit, que a més del títol, va ser especial per una de les majors llegendes de la història del Club, Andrés Iniesta.

El migcampista de Fuentealbilla va marcar aquell dia el seu últim gol amb la samarreta blaugrana, després de 16 temporades defensant l’escut del Barça. I va aixecar al cel de Madrid la 30a Copa del Rei de la història del Club.

FinalCopa-Miguel_pic_2018-04-22otrobarcelona-sevilla46

L’últim gol del mag de Fuentealbilla

El Barça s’estava imposant al Sevilla per 3-0 després d’una primera part molt bona de l’equip d’Ernesto Valverde, quan al minut 52, Leo Messi va filtrar una gran passada per Iniesta. El manxec va regatejar a David Soria, el porter del conjunt andalús, amb una de les seves mítiques croquetes i a porta buida va marcar el quart gol de la final.

Al minut 88, amb la Copa del Rei al sac, Valverde va decidir substituir a Iniesta per Denis Suárez. I en aquell moment, tot l’estadi es va posar a aplaudir i a corejar el seu nom. Tant l’afició del Barça que ja es veia campió de copa, com la del Sevilla que estava perdent una final van demostrar el respecte que li té el món del futbol al migcampista blaugrana.

Abans que l’àrbitre xiulés el final del partit, Coutinho encara marcaria un gol més des del punt de penal per tancar la final i marcar el 0-5 definitiu. Anteriorment, havia marcat Luis Suárez per partida doble i Leo Messi.

Amb aquella victòria el Barça va aixecar el seu segon títol de la temporada. Els blaugranes s’havien imposat a la Lliga, amb molta diferència davant la resta, ja que només van perdre un partit en tota la competició domèstica. A més, aquella derrota va ser amb la Lliga ja assegurada matemàticament.

Una carrera per recordar

Després de la final, Iniesta encara va disputar els últims cinc partits de Lliga, entre ells un Clàssic davant el Madrid a l’Spotify Camp Nou. En aquells partits, el de Fuentelabilla no va tornar a anotar, però sí que va deixar una assistència per Messi a la victòria davant el València per 5-1. Per tancar la seva carrera al FC Barcelona a l’estadi davant la Reial Societat.

Aquell va ser l’últim matx d’Iniesta amb la samarreta del Barça després de 16 temporades i 674 partits jugats, on va marcar fins a 57 gols. Iniesta és una de les peces claus del millor Barça de la història, on va aconseguir 32 títols, entre els quals destaquen quatre Champions (2006, 2009, 2011 i 2015) sent clau a totes, nou Lligues i sis Copes del Rei.

Al de Fuentealbilla tampoc li van faltar premis individuals, ja que va guanyar el millor jugador de la UEFA el 2012. A més de la Pilota de Plata el 2010, on va formar el podi amb Xavi i Messi, i la Pilota de Bronze 2012. I sent el MVP de la final de Champions del 2015.