La quarta Lliga consecutiva (per segon cop)!

La quarta Lliga consecutiva (per segon cop)!

Amb la consecució del títol 2022/23, el Barça referma la seva hegemonia i reedita la fita assolida entre el 2011 i el 2015

La Lliga aconseguida de manera brillant aquest diumenge és la vuitena que aconsegueix el FC Barcelona Femení en tota la seva història. Curiosament, aquests títols han arribat sempre de quatre en quatre. El primer pòquer va ser entre el 2011 i el 2015, quan, de la mà de Xavi Llorens, encetava l’edat daurada culer. El segon és el que es va iniciar el 2019, amb Lluís Cortés a la banqueta, amb la pandèmia pel mig i amb la continuïtat de Jonatan Giráldez, des del 2021.

Cap altre equip femení ha estat capaç d’arribar a les quatre Lligues seguides. De fet, en tota la història del Barça només hi ha un altre cas: el del Dream Team de Johan Cruyff (1990-1994).

L’indiscutible millor club

Amb la vuitena Lliga de l’entitat blaugrana es referma la seva hegemonia absoluta en el panorama estatal. Encapçala el palmarès d’aquesta competició, el de la Copa de la Reina i el de la Supercopa d’Espanya. El segueixen l’Athletic Club (5), el Levante (4) i l’Atlético de Madrid (4).

3200x2000_keyvisual_feminicampiones

La setena d’Alexia i cinc estrenes

Són dues les futbolistes que han aixecat 7 d’aquests vuit trofeus: són la llegendària Melanie Serrano i l’actual capitana, Alexia Putellas, que ha reaparegut amb molts focus en el matx que ha certificat el títol d'aquest curs 2022/23. En canvi, per a Bronze, Paralluelo, Geyse, Nuria i Walsh ha estat la primera consecució d’una Liga F.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut