Els 10 millors moments de la quarta Lliga seguida del Barça Femení

Els 10 millors moments de la quarta Lliga seguida del Barça Femení

Les blaugrana tornen a ser campiones de la competició domèstica després d'una temporada que es pot resumir de la següent manera

El Barça femení ha tornat a guanyar la Lliga. I és la quarta de forma consecutiva. Després de la victòria de les de Jonatan Giráldez contra l'Sporting de Huelva aquest dissabte (3-0), les blaugrana han certificat el vuitè títol domèstic en dotze anys. Una Lliga que ha tingut molts moments destacables, però que aglutinem en 10. Són aquests:

1. Vicky López i el rècord de precocitat

En el primer partit oficial de la temporada, Vicky López, arribada l'estiu passat del Madrid CFF, va ser titular en la victòria contra el Granadilla (2-0). Els 63 minuts que va jugar van fer que, amb 16 anys, un mes i 19 dies, trenqués el rècord de precocitat de la història del Club, superant així a Clàudia Pina, que era qui el tenia fins aquell moment.

2. Exhibició Clàssica al Di Stéfano

A la vuitena jornada va arribar el primer Clàssic de la temporada, i va acabar amb el resultat de sempre. Les blaugranes van assaltar l'Alfredo Di Stéfano de la ciutat esportiva blanca i van golejar 0-4 amb dianes de Crnogorcevic, Patri Guijarro, Rolfö i un autogol blanc.

3. Bruna torna 389 dies després

Una de les grans notícies de la temporada, tot i que ja queda molt llunyà perquè es va produir el 20 de novembre, va ser el retorn de Bruna Vilamala a un terreny de joc. La jove davantera blaugrana, que recentment ha renovat fins al 2026, va jugar 20 minuts en la golejada culer contra l'Alabès 389 dies després del seu últim partit a causa del trencament del lligament encreuat anterior del seu genoll dret.

FCBFemeni_Alaves-127

4. Golejada en un gran escenari

Si guanyar a Madrid sempre és especial, també ho va ser en la visita de les culers al camp de l'Atlètic de Madrid. Però, en aquest cas, el triomf culer, que va ser per 1-6, no va ser a la Ciutat Esportiva del club matalasser, sino que es va viure al Cívitas Metropolitano, un dels millors estadis del planeta, que va presenciar una demostració de superioritat blaugrana.

 

5. El gol "in extremis" de Lucy Bronze

El rècord d'invictes a la Lliga va estar a punt de trencar-se a l'onzena jornada, amb la visita de la Reial Societat a l'Estadi Johan Cruyff. Les txuri urdin van avançar-se a la primera meitat i no va ser fins al segon temps que el Barça va poder capgirar el partit. Primer, Marta Torrejón va empatar al minut 62 i, després, a pocs segons per al 90, Lucy Bronze va rematar un córner al segon pal per culminar la remuntada.

6. Rècord mundial de 50 victòries seguides

La golejada contra el Levante Las Planas de la jornada 16 no va ser una qualsevol.  Les de Jonatan Giráldez van guanyar per 7-0 un partit que va suposar la victòria número 50 de forma consecutiva a la Lliga, entre les d'aquesta temporada i les de les anteriors. Això va suposar un nou rècord mundial de tota la història del futbol professional.

7. Jana Fernández reapareix després d'un any

Si el retorn de Bruna va ser especial, no ho va ser menys el de la seva inseparable Jana Fernández. La defensa de Martorell va tornar a jugar en el 5-0 contra el Vila-real i ho va fer 384 dies després del seu últim partit de blaugrana.

8. I Cata Coll també torna a somriure

Un altre retorn molt especial va ser el de la portera Cata Coll que, després de superar una duríssima lesió del lligament encreuat del genoll esquerre, va tornar a sentir-se futbolista més de 400 dies després. Va ser en la victòria per 5-1 contra el València al Johan Cruyff, i la balear ho va fer entrant en el lloc de Sandra Paños per jugar els últims 15 minuts.

9. Victòria al MotoClàssic

Un altre partit complicat, però apassionant, va ser el Clàssic de la segona volta al Johan Cruyff. Amb la samarreta més Motomami de la història en honor a Rosalía, Fridolina Rolfö va desencallar el Clàssic des dels 11 metres i va donar l'enèsim triomf culer contra el màxim rival.

mini_rolfo gol classic

10. El títol és blaugrana... el dia que reapareix Alexia

I ja per fi, després de moltes jornades esperant, la Lliga es va tenyir de blaugrana. Va ser a l'Estadi Johan Cruyff, després de guanyar l'Sporting de Huelva per 3-0, amb gols de Laia Codina, Jana Fernández i Oshoala. Un dia especial no només per l'aixecament del títol de campiones, sino també perquè es va assolir el mateix dia que Alexia Putellas va reaparèixer sobre el terreny de joc, després de 299 lesionada. La cirereta del pastís. 

_GP25152

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut