Les vides paral·leles del masculí i el femení a la Lliga

Les vides paral·leles del masculí i el femení a la Lliga

Tots dos són líders destacats amb els mateixos punts i a la mateixa distància del Reial Madrid, el seu perseguidor més immediat

A cada jornada que passa, la Lliga té més color blaugrana. Parlem tant de la masculina, on els de Xavi Hernández van disparats cap a la conquesta d’un títol que es resisteix des de la temporada 2018/19, com de la competició femenina, les jugadores entrenades per Jonatan Giráldez ho tenen tot de cara per aixecar el quart títol de lliga de forma consecutiva.

Dos liderats idèntics a la lliga

Les expressions utilitzades per un equip i l'altre podrien ser perfectament intercanviables, perquè tots dos es troben en una situació idèntica a la taula. Tant l’equip masculí com el femení tenen 72 punts, però no només això, sinó que tots dos tenen 13 punts de marge respecte al Reial Madrid, que en té 59. Un fet curiós, i segurament anecdòtic, però que només fa que evidenciar el domini blaugrana en la competició de la regularitat.

Un domini que en el cas de l’equip femení li falten sis partits perquè es tradueixi en la consecució del trofeu, ja que porten 24 de les 30 jornades disputades i amb un ple de victòries, mentre que al masculí encara li queden 10 partits per poder tancar la competició.

Les defenses dominen amb contundència

El domini de tots dos equips, a més, es pot explicar amb algunes dades bastant representatives que també es comparteixen en els dos casos. Tot i que, per descomptat, els números ofensius dels dos líders són molt bons, els del femení destaquen molt per sobre de la resta, amb 101 gols a favor en 24 partits, pels 53 del masculí en 28 jornades. On les xifres sí que s’assemblen més és en defensa, amb només cinc gols encaixats per l’equip femení, pels nou del masculí, uns números que van pel camí de batre uns quants rècords.

Per exemple, les 21 porteries a zero de Marc-André Ter Stegen i les 19 de Sandra Paños, Gemma Font i Cata Coll són dades especialment valuoses, com també la ratxa de sis partits seguits sense encaixar que han arribat a assolir els de Xavi Hernández i els 10 en què ho han fet les de Jonatan Giráldez. 

A més, està sent una lliga amb molta participació i una presència molt àmplia de La Masia. Fins a 27 futboolistes han jugat a les ordres de Xavi Hernández, mentre que 28 jugadores han tingut el seu moment amb Jonatan Giráldez. En definitiva, les lligues, que cada cop són més culers, demostren un paral·lelisme clar entre dos equips tallats per un mateix patró.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut