Barça - Girona: Un punt més cap al títol de Lliga (0-0)

Els de Xavi Hernández no passen de l'empat sense gols, però amplien fins als 13 els punts de diferència amb el segon classificat de la competició domèstica

I ja són 13 els punts de diferència amb el segon classificat de la Lliga! El FC Barcelona no ha pogut passar aquest dilluns de l'empat a 0 contra el Girona, però fa un pas més cap al títol de la competició domèstica.

Perquè la derrota del Reial Madrid contra el Vila-real el dissabte passat fa que el punt sumat a l'Spotify Camp Nou en el derbi català que ha tancat la jornada (0-0) permeti als de Xavi Hernández ampliar la distància. Tot això en un Dilluns de Pasqua que, ara sí, dona el tret de sortida a les darreres 10 jornades de la Lliga. Comença el compte enrere i la Lliga ja s'olora.

Primera part d'equilibri

Ha estat un partit intens, amb ocasions en totes dues àrees, especialment en el primer temps. El joc del Girona, valent i sense complexes, ha ajudat a veure un duel obert, tot i que el pas dels minuts ha baixat una mica l'electricitat, i el control del mig del camp ha passat a ser protagonista. Malgrat tot, a deu minuts per al descans, una doble aturada brutal de Gazzaniga després dels xuts de Raphinha i Araujo (min 36) ha forçat que el 0-0 marquès el pas pels vestidors.

Prèviament, a més, Lewandowski no ha pogut aprofitar una mala sortida de pilota del Girona (min 4), mentre que una falta d'entesa entre Santi Bueno i Gazzaniga a punt ha estat d'acabar al fons de la xarxa (min 9). En l'altra àrea, una rematada contra el lateral de la xarxa de Taty Castellanos també ha posat en problemes la defensa blaugrana (min 11).

No arriben els gols

Els dos equips han continuat buscant el gol a la represa, però sense encert. I és que Èric ha tingut la més clara dels primers minuts amb un cop de cap a la sortida d'un córner, que ha sortit alt (min 47), mentre que Taty Castellanos ha rebut una passada en profunditat però el seu xut, sol davant Ter Stegen, ha fregat el pal (min 55).

Aquestes dues accions, totes dues en l'inici de la segona meitat, han estat les aproximacions més clares. Perquè el pas dels minuts tampoc no n'ha portat gaires més. Tot i que el Barça ho ha intentat, la manca d'encert ha estat evident. Ha pressionat en els darrers minuts, i Gavi ha tingut l'ocasió més clara amb un cop de cap que Gazzaniga ha salvat (min 95), però finalment el 0-0 no s'ha mogut.

Un punt més que se suma a la classificació pensant en l'objectiu, que no és un altre que el de guanyar la Lliga. De moment, els 13 punts de diferència són una realitat.