L’startup OLIVER democratitza la gestió de les dades per a l’esport amateur

L’startup OLIVER democratitza la gestió de les dades per a l’esport amateur

Aquesta empresa participada pel Barça Innovation Hub mostra el seu producte en el marc de la Barça Academy World Cup que se celebra aquests dies a la Ciutat Esportiva

La recopilació de dades del rendiment dels jugadors durant els partits de futbol i la seva gestió posterior són avui en dia unes tasques indispensables en qualsevol  equip de futbol de l’elit. Aquesta informació aporta llum per conèixer millor el comportament dels esportistes al terreny de joc i permet prendre decisions per millorar el seu rendiment. Una filosofia pròpia de l’alta competició que està arribant ara al futbol amateur i semiprofessional de la mà de l’startup OLIVER, empresa participada pel Barça Innovation Hub, que aquests dies presenta el seu producte en el marc de la Barça Academy World Cup que se celebra a la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

L’equip d’OLIVER disposa d’un estand informatiu en aquest torneig on dona a conèixer els detalls de la seva tecnologia als participants i col·laboradors de la Barça Academy World Cup. Les persones o els equips interessats poden aconseguir una versió de prova per practicar durant uns dies amb aquest sistema que, en definitiva, porta més enllà l’esport de la base afegint nous reptes, al·licients i un component de gamificació, tant per als jugadors com per als tècnics.

_MGA0050

Recopilació de dades a través de GPS

OLIVER ofereix una plataforma per tecnificar el futbol amateur que recopila dades dels esportistes a través d’un petit GPS de 15 grams que va col·locat al bessó, dins de la mitgeta. L’eina enregistra durant els partits la distància recorreguda pels esportistes, les acceleracions, la velocitat màxima assolida, els esprints, el temps de trot i el de caminada, els cops de pilota, la força d’aquests cops, el mapa de calor, la possessió de la bola, etc.

La informació emmagatzemada es mostra a través d’una app que controla el rendiment atlètic i futbolístic dels jugadors i que permet als equips fer canvis en els seus entrenaments o en el joc amb l’objectiu de millorar-lo, prevenir lesions i gestionar models predictius de talent dels seus integrants.

En el marc de la Barça Academy World Cup, OLIVER ha ofert a l’auditori de la Masia una sessió informativa gratuïta sobre el seu producte destinada als col·laboradors d’aquest torneig; una xerrada que properament també repetirà amb els responsables de les acadèmies del Barça d’arreu del món.

Multiplicar el motor d’innovació del Barça

L’entrada del Barça Innovation Hub en l’accionariat d’OLIVER és una de les primeres passes de la nova estratègia d’inversió en startups que el centre d’innovació i coneixement del FC Barcelona està impulsant des de fa uns mesos amb l’objectiu de promoure el talent emprenedor en el sector de l’esport i captar el valor del seu creixement.

Aquesta nova línia de treball servirà per multiplicar el motor d’innovació del Club en un entorn on moltes empreses emergents són capaces d’adaptar tecnologies i solucions de gran projecció més ràpid que les grans companyies.

El nou portfoli de startups que s’anirà creant -del qual ja forma part també l’empresa Visualfy- permetrà al Club estar a l’avantguarda de la transformació en el món de l’esport i, alhora, contribuirà que Barcelona i el país puguin desenvolupar una economia de valor afegit, promovent el talent local i atraient-ne el global, posant la marca Barça al servei de la diversificació del teixit econòmic català.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut