Juvenil A - Constància: Triomf per refermar el liderat (2-0)

Els gols d'Unai Hernández i de Xavi Moreno han servit per sumar tres punts importantíssims en les aspiracions d'assolir el campionat a final de curs

El Juvenil A del Barça, tot i tenir diverses baixes, ha fe els deures contra el Constància i amb una diana en cada meitat ha pogut superar els balears, que han venut cara la seva pell a la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

Astralaga, salvador en la primera ocasió del partit

Amb la motivació afegida de la derrota del Saragossa a Girona, els culers se sabien posseïdors d'una oportunitat immillorable per distanciar-se cinc punts per sobre dels aragonesos al liderat. Una altra gran atracció era la de veure el migcampista Aleix Garrido, titular amb el Juvenil A hores després de debutar amb el primer equip a Elx.

Tot i això, els primers minuts no han tingut massa cosa destacable, més enllà d'una falta picada per Gerard Hernández que ha obligat el porter mallorquí a intervenir per primer cop. Però el porter que s'ha lluit ha estat el blaugrana Ander Astralaga per fer-se enorme en un mà a mà contra Alomar. Una acció amb molt de mèrit però que, lamentablement, ens ha deixat la lesió del central Sergi Domínguez, que ha hagut de deixar el seu lloc a Arnau Casas.

Unai Hernández obre la llauna

Els culers podien acusar el cop, però en canvi, han colpejat amb el primer gol del partit. Una jugada orquestrada per banda dreta amb Derek Cuevas i Joan Anaya, ha acabat servint per l'arrribada de segona línia d'Unai Hernández, que ha definit de primeres al fons de la xarxa (1-0, min. 28). Abans del descans, Marc Guiu hauria pogut eixamplar l'avantatge gràcies a una genial passada d'Aleix Garrido, però el porter Morillas, el més destacat dels balears, li ha negat el gol.

Ja a la segona part, els d'Óscar López han intensificat molt la pressió, asfixiant la sortida del Constància i provocant un degoteig constant d'ocasions buscant el gol de la tranquil·litat. Primer, Derek Cuevas ha estavellat la pilota al pal. Seguidament, una recuperació de Garrido ha deixat Guiu sol davant el porter, que ha tret un peu salvador.

Més liders a falta de cinc jornades

Al cap de pocs minuts, Dani Rodríguez ha definit lleugerament desviada una jugada individual, en l'avantsala de la diana culer. El lateral Xavi Moreno ha provat un xut llunyà que ha desviat un defensa del Constància i ha variat la trajectòria de la pilota, fent impossible l'estirada de Morillas (2-0, min. 72).

Amb dos gols d'avantatge, el Barça n'ha tingut prou amb rebaixar una mica el ritme del partit i tot i no haver pogut aconseguir cap gol més, el Juvenil A és més líder, amb cinc punts de marge amb el Saragossa, quan només queden cinc jornades perquè acabi la lliga.

Fitxa del partit

Juvenil A: 2

Constància: 0

Juvenil A: Ander Astralaga; Joan Anaya (Héctor Fort 46'), Rubén Cantero, Sergi Domínguez (Arnau Casas 20'), Xavi Moreno (Gerard González 74'); Aleix Garrido, Gerard Hernández, Unai Hernández (Toni Caravaca 66'); Derek Cuevas (Nil Calderó 66), Marc Guiu i Dani Rodríguez.

Constància: Morillas, Bestard (Canaves 46'), Torres (Astudillo 72'), Navarro, Almazán, Ordinas (Febrer 78'), Pastor (Amengual 72'), Granados, Sintes (Dalmases 60'), Alomar i Cruz.

Gols: 1-0, Unai Hernández (min. 28); 2-0, Xavi Moreno (min. 72).

Àrbitre: Óscar Carballo. Ha amonestat al blaugrana Joan Anaya i a Bestard i Almazán, pel costat visitant.