Barça Atlètic - Atlético Baleares: Frenats (2-2)

Els blaugranes han deixat escapar un avantatge de dos gols i han acabat empatant en un Johan Cruyff que ha sumat el vuitè partit d'imbatibilitat

El Barça Atlètic ha quedat frenat. La ratxa victoriosa ha quedat aturada en tres victòries seguides, però els culers han continuat sumant en el fortí del Johan Cruyff. Luismi Cruz i Moha havien posat de cara un partit que s'ha començat a torçar amb la lesió de Pelayo i ha continuat amb les notícies desfavorables amb l'empat visitant amb tres minuts de diferència. Ara, toca refer-se d'aquest resultat, perquè la lluita per al play-off del grup 2 de 1a Federació continua viva.

Equilibri. Aquest és el concepte que també ha imperat en els primers compassos del Barça Atlètic - Atlético Baleares -i la paraula que ha resolt el duel entre dos equips que arribaven amb ratxes positives-. Els locals a través de la possessió han intentat trobar les escletxes davant un visitant tancat defensivament amb pany i forrellat. A més, Lucas Díaz ha estat l'enemic de les festivitats culers en la primera ocasió clara. Una circulació ràpida originada per una pressió alta ha acabat amb l'aturada del porter rival davant Luismi Cruz.

Efectivitat culer

Amb aquests estils contraposats el partit ha avançat ràpidament i amb intensitat, i sense gols. Però era qüestió de temps. Perquè el Johan Cruyff ha fet baixada cap a la porteria de l'elenc de Palma. Els de Rafa Márquez s'han mogut amb desimboltura per segellar el domini. Això sí, mai sense oblidar les tasques defensives. La concentració dels centrals Chadi Riad i Pelayo ha estat complementada per un omnipresent Àlex Carbonell. Una de les peces destacades, ja que també ha tingut focus en atac.

El 21 ha forçat un penal que ha servit per inaugurar el marcador. El gol se l'ha apuntat Luismi Cruz amb un llançament segur i enganyador. Aquest 1-0 ha confirmat la superioritat del Barça Atlètic, que ha tingut més set ofensiva. Eixugada per uns instants de protagonisme del conjunt balear. Dominador dels moments finals de la primera part. Quan pitjor ho estava passant l'equip de Rafa Márquez i quan menys s'esperava el 2-0, Moha ha revifat els barcelonistes just abans del descans.

Un gol d'aquells que en diuen psicològics i que ha enaltit l'efectivitat barcelonista en la primera part. Les ocasions han escassejat, però el Barça Atlètic n'ha tingut prou per construir un resultat favorable, i merescut. L'alegria del resultat s'ha vist truncada a la segona part per la lesió del central Pelayo. Una peça cabdal en la rereguarda barcelonista, que ha vist la intenció de l'Atlético Baleares d'acostar-se en el marcador. Un objectiu que semblava inabastable per la seguretat d'Arnau Tenas, el complement d'un Barça Atlètic controlador del ritme del matx

Empat en un tancar i obrir d'ulls

Ara bé, de nou, quan el signe del partit indicava una cosa, ha passat la contrària. Els de Rafa Márquez tenien el control absolut, però els visitants han estat capaços de situar l'empat en un tres i no res. Dioni i Xisco han estat els autors dels gols balears en tres minuts. D'aquesta manera, el partit ha tingut altre guió. Més igualat i altre cop amb un equip balear concentrat en defensar.

Un insistent Estanis ha buscat la reacció barcelonista amb el seu desequilibri. Álvaro Núñez també ha tingut la seva en un context on el Barça Atlètic ha portat el pes de la pilota per buscar la quarta victòria seguida. Ara bé, res, tampoc l'activitat d'Ilias Akhomach, ha evitat l'empat. D'aquesta manera, la ratxa guanyadora blaugrana s'ha vist frenada. Però l'Estadi Johan Cruyff continua sent un fortí, ja que els de Rafa Márquez han acumulat el vuitè partit sense perdre.

FITXA DEL PARTIT

Barça Atlètic, 2
Atlético Baleares, 2

Barça Atlètic: Arnau Tenas, Dionkou, Chadi Riad, Pelayo (Román Vega, min 53), Álvaro Núñez, Moha, Marc Casadó, Àlex Carbonell (Txus Alba, min 66), Estanis, Roberto Fernández (Ángel Alarcón, min 66) i Luismi Cruz (Ilias Akhomach, min 80)
Atlético Baleares: Lucas Díaz, Laure, Olaortua, Sibille, Marc Baró, Tropi (Xisco, min 66), Petcoff, Víctor Navarro (Miguelete, min 66), Lucas de Vega, Dani Nieto (Hugo Rodríguez, min 83) i Dioni (Kandoussi, min 88)

Gols: 1-0, Luismi Cruz (penal) (min 27); 2-0, Moha (min 44); 1-2, Dioni (min 65); 2-2, Xisco (min 68)

Àrbitre: De Ena Wolf. Ha amonestat amb targeta groga el local Chadi Riad (min 90) i els visitants Sibille (min 15), Marc Baró (min 58)

Assistència: 1657 espectadors i espectadores