Elx - FC Barcelona: Un líder sense fre (0-4)

Els gols de Lewandowski (2), Ansu i Ferran decanten el duel a favor d’un Barça intractable al capdavant de la classificació

Tres punts més, un partit menys. El FC Barcelona s’ha imposat per 0-4 a Elx i suma ja 71 punts a la Lliga, amb un coixí de 15 sobre el Reial Madrid, que aquest diumenge disputa el seu partit de la 27a jornada. Un cop ho faci, quedaran només 33 punts en joc per a tots dos en una competició que cada cop té més color blaugrana. Això sí: zero eufòries, encara queda molt per jugar-se.

A Elx l’equip ha sabut treure endavant un partit trampa contra el cuer després d’una aturada per seleccions que sempre trenca dinàmiques i que aquest cop tampoc ha dut bones notícies en clau culer, ja que ara l’infermeria és més plena que fa 15 dies. Malgrat tot, el trident ofensiu alineat per Xavi ha resultat decisiu: Lewandowski (2), Ansu i Ferran han signat els quatre gols d’un Barça intractable abans de la tornada de la semifinal de Copa.

A pilota aturada

El partit ha arrencat amb poques notícies. Després de dues setmanes sense Lliga, tocava recuperar sensacions i mecanismes i, en el cas d’Elx, s’hi sumava també el fet d’estrenar tècnic, Sebastián Beccacece. Ara bé, la primera ocasió culer ha acabat en gol. Ha estat en una jugada a pilota aturada rematada per Araujo i definida per Lewandowski entre un mar de cames.

El Barça, amb Eric fent de migcentre, ha pogut ampliar el seu avantatge durant el tram final del primer temps però l’Elx ha aconseguit arribar viu a la mitja part.

Golàs d’Ansu Fati

A la represa, però, el FC Barcelona ha anat per feina i en 25 minuts de partit ha passat del 0-1 al 0-4. La segona diana dels culers ha estat obra d’Ansu Fati, que ha conduït la pilota des del migcamp i ha definit des de la frontal amb un xut potent, ras i precís, impossible per a Edgar Badía. Era el gol que necessitava el ‘10’ després d’una setmana plena de soroll al seu voltant. Gol no, golàs.

Un trident letal

Minuts més tard ha estat novament el torn de Lewandowski, que ha aprofitat una gran recuperació de Gavi a camp rival per fer el tercer. Són 17 gols ja per al Pitxitxi de la competició.

L’últim golejador de la nit ha estat Ferran Torres, que era l’home del trident ofensiu que encara no havia vist porta. El seu també ha estat un gran gol, amb un xut ben ajustat al pal amb la seva cama esquerra. Era tot just el minut 70 i el partit, ara sí, estava vist per sentència.

Només quedava veure si Ter Stegen aconseguiria tornar a mantenir la seva porteria a zero. I així ha estat, gràcies a un parell de bones intervencions prop del final, quan l’Elx ha tret l’orgull que tenia dins. Cap a casa, doncs, amb una victòria rodona.