Kessie, autor del gol 3.000 a l’Spotify Camp Nou a la Lliga

Un gol al minut 92 tomba l'etern rival i suposa el tercer gol mil·lennari del Club en els partits a l'Spotify Camp Nou a la competició de la regularitat

Nit de màxima eufòria per als culers. El gol de Franck Kessie en el temps de descompte ha atorgat una sensacional victòria en el Clàssic i ha suposat, a més, el gol 3.000 del FC Barcelona a l'Spotify Camp Nou a la història de la Lliga. Nit rodona... i xifra rodona.

_SG_8149

Gols mil·lenaris a La Lliga

El nom de Kessie quedarà gravat a la història del Club, a la curta llista de golejadors mil·lenaris del Barça. I és que no són molts els jugadors que han tingut aquest honor. Si parlem únicament de gols al camp del Barça a la Lliga ens trobem amb tres noms.

El gol 1000, el va marcar Víctor Muñoz l’any 1981 davant l’Hèrcules. El migcampista blaugrana tenia en aquell moment 24 anys, i va marcar aquell dia el segon dels cinc gols que li va marcar el Barça al conjunt d’Alacant (5-0). Va ser al minut 52, posteriorment, Simonsen va marcar el gol 1001 i el 1002 i Alexanko va tancar el partit amb el gol 1003.

I per arribar al gol 2000 es va haver d’esperar 23 anys, fins al 2004. Aquell dia, amb Frank Rijkaard a la banqueta, el Barça va superar al Màlaga per 3-0, en un partit que va liquidar en els primers 35 minuts. Precisament, l’últim gol del partit, el 3-0 va ser obra del neerlandès Phillip Cocu i va suposar el gol 2000 a l’Spotify Camp Nou en Lliga.

El tercer nom propi d’aquesta llista és el de Kessie, que amb el seu gol contra el Reial Madrid s’afegeix a Víctor i a Cocu a la llista de golejadors mil·lenaris a la Lliga. Aquesta vegada han passat només 19 anys per aconseguir 1.000 gols a l’estadi en competició domèstica.

Dades en territori blaugrana

L’Spotify Camp Nou va obrir les portes a l’afició culer per primer cop en partit oficial el 6 d’octubre de 1957. En un partit de Lliga davant el Jaén, a la quarta jornada de la temporada 1957/58. I 65 anys després s’ha convertit en un autèntic fortí pels blaugranes, on han jugat 1.670 partits en totes competicions, dels quals han guanyat 1.244 i només hem perdut 159, quasi un 75% de victòries a casa.

A més, durant aquests anys, s’ha jugat almenys un partit de fins a 11 competicions oficials, destacant evidentment, els 1.169 de Lliga, els 179 de Copa del Rei i els 166 de Champions League. I on entre totes competicions, els blaugranes han marcat 4.314 i només han encaixat 1.326.

I amb totes les competicions?

Si es tinguessin en compte totes les competicions, i no només la Lliga, els golejadors mil·lenaris del Barça són quatre, destacant també Villaverde, qui va marcar el primer gol blaugrana a l’Estadi el dia del seu estrena davant el Jaén (6-1). El gol 1000 el va marcar Asensi l’any 1974 davant l’Oviedo, el 2000 Amor davant el Dinamo de Kiev al 1991, el 3000 Ronaldinho davant el Saragossa al 2006 i el 4000 Leo Messi davant l’Espanyol al 2018.