Les diferències de punts abans d'un Clàssic a casa

Les diferències de punts abans d'un Clàssic a casa

Feia quasi cinc anys que un duel lliguer entre Barça i Madrid a l'Estadi no tenia una prèvia amb un llarg marge culer de punts, però cal anar amb compte

Són nou punts d'avantatge, sí. Però no val a badar.

El FC Barcelona arriba al Clàssic d'aquest diumenge 19 de març a l'Spotify Camp Nou amb una distància folgada. Una separació extensa que en els Barça - Madrid de Lliga a l'Estadi no es vivia des de feia temps. En concret, cinc anys. 

Amb els cinc sentits tot i els 9 punts

Ara bé, és una estadística que no assegura la victòria barcelonista. La darrera vegada que els blaugranes tenien molt lluny els blancs en una prèvia de Clàssic com a locals va ser el curs 2017/18. En aquell precedent, de la segona part de la competició, els culers avantatjaven el Madrid en 15 punts. Era i encara és la diferència més gran de punts abans d'un Clàssic al Camp Nou en els darrers 35 anys. Una efemèride que no va poder ser rodona perquè, posteriorment, el duel va acabar amb empat a dos. Això sí, el Barça ja era campió de Lliga. 

Diferencia-Punts-ENG

Hem de fer un salt enrere en el temps per trobar un altre dels marges més extensos abans d'un Clàssic lliguer a l'Estadi. En concret, a la temporada 2015/16, que tampoc va viure la victòria culer. L'elenc de Luis Enrique va comparèixer amb un camí de 10 punts respecte al Reial Madrid. Un Clàssic, també de la segona volta, que va finalitzar amb un advers 1-2 i que va obrir una ratxa de tres derrotes culers seguides que estrenyerien la cursa per la Lliga fins a l'última jornada. Els blaugranes van acabar cantant victòria amb la consecució de la 24a Lliga amb un punt de marge. Sens dubte que aquest precedent posa en alerta als de Xavi Hernández, que no han de deixar lloc a la relaxació. 

Set precedents que han acabat amb títol

Altres tres precedents més recents d'aquesta història de distàncies àmplies en les prèvies dels Barça - Madrid a l'Estadi també han deixat conclusions alegres en forma de títol. Es tracta de les campanyes 2012/132008/09 i 2005/06. Aleshores amb el tècnic de Terrassa sobre el verd, els vuit, nou i 11 punts respectivament van propulsar el Barça a ser campió de Lliga. Tot i això, els matxs del curs 2012/13 i 2005/06 van acabar amb empat. Però no el del 2008/09 que va presenciar el triomf del Barça entrenat per Josep Guardiola (2-0)

Així doncs, independentment del resultat, sí que el FC Barcelona s'ha proclamat campió la majoria de vegades quan el Clàssic lliguer s'ha presentat amb marges extensos blaugranes. Perquè a aquests darrers quatre precedents de distàncies més espaioses que evoquen un somriure se li han d'afegir dos més que van acabar amb el confeti blaugrana a la Lliga. Es tracta de les temporades 1990/91 i 1947/48. Dues victòries barcelonistes són el balanç d'aquests Clàssics més allunyats en el temps. Altres dos precedents més antics de majors distàncies culers de punts amb el Madrid són els únics que no han portat el títol; va ser curs 1929/30 i 1955/56 quan l'Athletic Club es va proclamar campió de Lliga. 

Ara, el Clàssic de l'Spotify Camp Nou d'aquest nou curs obrirà un nou precedent. Veurem amb quin resultat conclou i amb quin equip acaba alçant el títol de Lliga. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut