La defensa blaugrana: de rècord en rècord

La defensa blaugrana: de rècord en rècord

Els blaugranes superen l’anterior millor marca de porteries a zero després de 25 jornades

El Barça de Xavi Hernández continua batent rècords a la Lliga espanyola. Després de la victòria davant l’Athletic Club per 0-1, els blaugranes segueixen líders amb 9 d’avantatge sobre el Reial Madrid. I una de les claus principals d’aquesta gran actuació a la competició domèstica és la capacitat defensiva de l’equip, que li ha permès sumar punts en partits complicats.

Un mur defensiu

Els blaugranes estan acumulant unes grans dades defensives, que ja han suposat dos nous rècords a la Lliga. I és que el Barça és el conjunt que més porteries a zero ha deixat en una temporada en tota la història de la competició després de 25 jornades.

Fins a 19 vegades Marc-André Ter Stegen ha acabat un partit de Lliga sense encaixar gol, superant els 18 que va aconseguir el Deportivo de La Coruña la temporada 1993/94. A final de temporada els gallecs van assolir un total de 26 porteries a zero.

A més, el Barça només ha rebut vuit gols en les 25 jornades que s’han disputat fins al moment, el que suposa un nou rècord. Ja que a aquestes alçades de temporada, mai cap equip havia rebut tan pocs gols. L’anterior millor marca la tenia el Deportivo de La Coruña a la temporada 1993/94 i l’Atlètic de Madrid a la 1990/91, havent concedit tots dos equips 10 gols en 25 partits.

Victòries per la mínima

Una altra de les fortaleses dels de Xavi aquesta temporada és la capacitat d’aguantar un marcador favorable. Els blaugranes han guanyat fins a 11 partits per la mínima a la Lliga. Unes dades que s’acosten a les que va aconseguir el Barça de Johan Cruyff a la temporada 1990/91, quan es va arribar als 12 partits guanyant per només un gol de diferència.

D’aquestes 11 victòries per la mínima, nou han estat per 1-0 o 0-1, cosa que no havia passat mai a Can Barça. El rècord de la Lliga el tenen tres equips amb 11, l’Atlètic de Madrid 2017/18, el Sevilla 2020/21 i el València 1988/89.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut