El 16 de Pau Gasol ja és etern a Los Angeles Lakers

El 16 de Pau Gasol ja és etern a Los Angeles Lakers

Els Lakers han retirat el 16 del de Sant Boi al descans del partit entre els californians, on va guanyar dos anells, i els Grizzlies, el seu primer equip NBA // Foto: NBAE / Getty

Són molt pocs, d’entre els milions de persones que juguen o han jugat a bàsquet arreu del món, els que alguna vegada han pogut portar una samarreta llegendària com la de Los Angeles Lakers. D’entre aquests, encara són menys els que s’han guanyat l’honor de tenir una samarreta i un dorsal retirats en una franquícia històrica com aquesta. 

gasol edit samarreta lakers

Des d’avui, a aquesta llista també se li uneix el nom de Pau Gasol i el seu mític número 16. El de Sant Boi ja és un dels dotze que poden afegir al seu extensíssim palmarès el fet de tenir el seu nom sobrevolant l’actual Crypto.com Arena, el nom que actualment llueix el mític Staples Center.

Gasol, amb l'emoció a flor de pell

Els Lakers, l’equip on va guanyar dos anells de l’NBA i va tocar el cel, han esperat el dia de la visita dels Memphis Grizzlies a Califòrnia, la franquícia que li va obrir les portes de la millor lliga del món i on hi va jugar la xifra més gran de partits, un total de 476, per retre-li aquest homenatge.

Un homenatge que ha tingut el punt més àlgid durant el descans del partit, que tot i ser el menys important de la nit, ha acabat amb triomf dels Lakers per 112-103. Al descans, Pau Gasol no ha pogut aguantar les llàgrimes d'emoció en veure el seu número 16 situar-se per sempre al costat de llegendes com Wilt Chamberlain, Magic Johnson, Jerry West o Karim Abdul-Jabbar, però sobretot al costat del 8 i el 24 del seu gran amic, Kobe Bryant.

Ha recordat la figura de Kobe Bryant

"Estic sense paraules, veure totes aquestes cares aquí, a tothom a casa. Només puc donar les gràcies, m'heu fet sentir molt especial i ha estat un honor vestir aquesta samarreta i jugar per aquesta franquícia. No puc prosseguir sense recordar a la cara i la persona que no veig avui aquí, el germà que em va portar fins aquí”, ha dit Pau sobre Kobe.

En un discurs ple d'emotivitat i sinceritat, ha donat gràcies per haver tingut una carrera mereixedora de tal reconeixement i ha assegurat que "seguiré compromès a impactar altres persones, a marcar la diferència, a inspirar els altres, a ajudar i convertir aquest món en un lloc millor, més sa. Us estimo a tots, moltes gràcies!".

El Barça, present en l'homenatge a Pau Gasol

Moment en què ha rebut l'eixordadora ovació de la parròquia porpra i dels que no s'han volgut perdre aquest dia. La seva família, per descomptat, però també llegendes dels Lakers com Kareem Abdul-Jabbar, James Worthy, o excompanys com Jimmy Butler, amb qui va coincidir a Chicago, i José Calderón, Felipe Reyes, Juancho Hernangómez o Raül López, amb qui ha aixecat títols internacionals. 

I qui tampoc s’ha volgut perdre aquesta jornada festiva per a Pau Gasol ha estat el FC Barcelona, el Club que el va veure créixer i que va celebrar les seves últimes cistelles, i ho hem fet amb la presència a Los Angeles de Juan Carlos Navarro, actual Mànager de Bàsquet del Club i amic inseparable de Gasol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut