Almeria - Barça: Oportunitat perduda (1-0)

Els blaugrana cauen davant el conjunt andalús amb un gol d'El Bilal Touré a la primera meitat però es mantenen líders amb set punts d'avantatge

Ensopegada a Almeria. El Barça es veu superat per la mínima davant l'Almeria (1-0) amb un gol d'El Bilal a la primera meitat que ha resultat definitiu tot i els intents culers per capgirar el resultat. Una derrota, però, que manté els barcelonistes com a líders i amb set punts d'avantatge davant el Reial Madrid, segon classificat.

El Bilal avança als locals

Inici de partit en què l’Almeria ha volgut tenir la pilota, però els culers han agafat el control després dels primers 10 minuts de joc. Jordi Alba ha buscat opcions a la banda esquerra de l’atac, però sense fortuna en els darrers metres.

El matx no oferia grans ocasions de gol per cap dels dos conjunts, fins que els locals s’han avançat amb una diana d’El Bilal Touré en aprofitar una passada de Luis Suárez (1-0, min 24). Amb el gol l’Almeria ha crescut i Ter Stegen ha hagut de salvar el segon local local en una doble ocasió.

Els de Xavi Hernández han sabut reaccionar amb dos córners seguits i una centrada perillosa de Ferran Torres que ha atrapat el porter local Fernando. Els culers seguien buscant igualar i en un error dels locals en la sortida de pilota gairebé ho aprofita Ferran per empatar el matx. Amb l’1-0 el matx ha marxat al descans.

Els tres punts es queden a Almeria

A la represa el matx ha donat pas a uns minuts poc fluïts, amb moltes interrupcions i amb poc joc. Els blaugrana ho han intentat, però sense fortuna. Una centrada de Ferran Torres ha estat a punt d’entrar al fons de la porteria i, poc després, dues centrades del mateix jugador culer han generat perill però sense gol.

Els barcelonistes no s’han rendit i Lewandowski gairebé connecta de cap una centrada de Marcos Alonso al minut 80. Darrers minuts en què els barcelonistes han anat directament a l'atac, però sense fortuna en els darrers metres tots i els intents d'Alarcón i Araujo. Una derrota per la mínima, però, que manté el Barça com a líder en solitari de la Lliga. Proper objectiu: el partit de Copa del dijous davant el Reial Madrid.