Aitana i Pedri reben el Premi Barça Jugadors

Aitana i Pedri reben el Premi Barça Jugadors

L’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona els ha atorgat la distinció pel seu joc net durant la temporada passada

Aitana Bonmatí i Pedro González “Pedri” han rebut aquest dilluns a la tarda el 13è. Premi Barça Jugadors, atorgat per l’Agrupació de Jugadors del Club en reconeixement al seu joc net durant la temporada passada. Els jugadors del FC Barcelona han rebut el guardó de mans del president de l’Agrupació, Juan Manuel Asensi, del vicepresident del FC Barcelona, Eduard Romeu i del directiu del futbol formatiu, Joan Soler, en un acte que s’ha celebrat a l’Auditori 1899 de l’Spotify Camp Nou, i al que també han assistit el directiu Josep Ignasi Macià, i els membres de la directiva de l'Agrupació, Antonio Olmo i Rafael Zuviría.

Lideratge i humilitat

D’Aitana Bonmatí, que rep la distinció per segona vegada consecutiva - el jurat del Premi va voler destacar, entre altres qualitats, la capacitat de lideratge, amb gestos senzills com el que va protagonitzar a Torí, en què va mostrar la seva medalla de subcampiona davant les càmeres, fent valdre el camí recorregut a la competició malgrat perdre la final. En el cas de Pedri, el jurat va escollir-lo per la seva humilitat i modèstia, sempre presents malgrat tenir l’admiració de tota l’afició. Sense dubte, un nou referent per a les noves generacions de culers.

mini__GP21349

Un procés obert a tota l’afició culer

Al final de la temporada passada es van obrir les votacions populars a tota l’afició culer per escollir el jugador del FC Barcelona amb més joc net. Una vegada tancada la votació, un jurat es va reunir per escollir els guanyadors entre els 6 més votats: en categoria masculina eren Pedri, Ter Stegen i Araújo. I pel que fa a la categoria femenina, les finalistes van ser Alèxia, Aitana i Mapi León. Entre les 14 persones que van formar el jurat hi havia la secretària general de l’Esport, Anna Caula, la directora de la Fundació Barça, Marta Segú, i representants dels mitjans de comunicació.

L’Agrupació va posar en marxa el Premi Barça Jugadors el 2010. Des d’aleshores el guardó ha recaigut en Xavi Hernández (2012 i 2013), Andrés Iniesta, Bojan Krkic, Javier Mascherano, Leo Messi, Alexia Putellas, Carles Puyol, Ivan Rakitic, Sergi Roberto i Ter Stegen.

Paraules dels premiats

En el moment de rebre el premi, Aitana Bonmatí ha agraït el reconeixement i va declarar que "l’esport va més enllà que agafar una pilota i jugar. Intento amb el meu comportament ser un exemple i ajudar a fer que la societat millori en tots els aspectes. Vaig començar a jugar amb nens i va ser difícil, però ara les coses han canviat i formar part d’aquest canvi m’agrada perquè puc contribuir en fer un món més just i igualitari".

 

Per la seva part, Pedri ha manifestat que "és un orgull poder rebre aquest premi. Tots els futbolistes que estem en la posició de conscienciar els més joves sobre valors com el de la humilitat, ho hem d’aprofitar i divulgar amb el nostre comportament.

Esforç, sacrifici i treball

En el seu parlament, Juan Manuel Asensi ha dit que "sempre vull destacar tres punts importants per als esportistes, que són unió, sacrifici i treball, i crec que Aitana i Pedri en són un bon exemple. Són jugadors joves que ja estan completament consolidats i que gràcies a l’esforç i al sacrifici que han hagut de fer defensen el nom del Barcelona per tot el món. Sou un exemple dins i fora del camp, i per això sou mereixedors d’aquest trofeu”.

Per tancar l'acte, el vicepresident Eduard Romeu ha volgut agrair, en nom del Club, a l'Agrupació, l'organització d'aquest premi, així com la difícil tasca efectuada pels membres del jurat, i "felicitar els jugadors pel premi, que ha estat molt ben atorgat, perquè si hem de destacar els valors que comporta el premi, tots dos jugadors els compleixen perfectament. Sou tot un mirall per als més joves”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut