Lewandowski es retroba amb el gol i reafirma la seva transcendència dins l'equip

Lewandowski es retroba amb el gol i reafirma la seva transcendència dins l'equip

El polonès va veure porteria contra el Cadis i ja acumula un terç dels gols del Barça en aquesta lliga

A aquestes alçades de la pel·lícula, dubtar de l’efectivitat golejadora de Robert Lewandowkski és una temeritat a l’abast de molt pocs. Malgrat això, sempre hi ha un reducte de persones que s’atreveix a qüestionar l’evidència.

Lewandowski evita repetir una "mala ratxa" que dura un lustre

S’ha dit que des del retorn del Mundial de Qatar, on el davanter va anotar dos gols en quatre partits amb la selecció polonesa, estava passant per una lleugera crisi anotadora. Per recolzar aquesta teoria, es deia que abans del partit del Cadis en feia tres de forma consecutiva que no marcava i que en els últims sis com a local no només no havia anotat, sinó que tampoc havia produït cap assistència.

Doncs aquesta mini sequera va acabar amb una fuetada des de la frontal de l’àrea a les acaballes de la primera part que va suposar el 2-0 definitiu contra el Cadis. Robert Lewandowski va tornar a unir els seus punys celebrant un gol a l’Spotify Camp Nou. Per alguns, significa frenar aquesta mala ratxa que podia haver suposat allargar fins a quatre els partits sense veure porteria, un fet que no es veia a la seva carrera des del 2018, quan se’n va estar cinc, amb dos partits de Bundesliga contra Hertha i Borussia Mönchengladbach, un de Champions contra l’Ajax i dos més de la Lliga de les Nacions contra Portugal i Itàlia.

La ratxa de principi de temporada era inigualable

Per a molts d’altres, és una nova demostració que està firmant una temporada fantàstica. Si agafem les dades de després de la Copa del Món, aquesta suposada crisi s’ha traduït en sis gols i dues assistències en un total de 10 partits. És a dir, una participació directa en una diana cada 113 minuts de joc. Gens malament per estar en crisi.

Ampliant una mica l’espectre, aquesta sensació s’explica perquè l’aterratge de Lewy a Barcelona havia superat totes les expectatives. Per exemple, en els primers vuit partits oficials de la temporada havia marcat 11 gols i havia donat dues assistències, unes xifres de rècord que era gairebé utòpic imaginar que es podrien mantenir durant tota una temporada.

Un terç dels gols en lliga porten la firma de Lewy

Però amb el gol contra el Cadis, el seu quinzè en les 19 de les 22 jornades de Lliga que ha jugat, reitera la seva importància cabdal dins l’equip de Xavi Hernández. Perquè en la competició domèstica, ha anotat un terç de tots els gols blaugrana (15 de 45). Ara, l’objectiu no pot ser cap altra que construir una ratxa golejadora que passa per Old Trafford, un repte majúscul per poder progressar a Europa. 

Amb la samarreta del Barça, ha marcat cinc dels 14 gols que els blaugrana han fet en competició europea, entre la fase de grups de la Champions League i l’empat a dos de la setmana passada contra el Manchester United, en el qual no va marcar. Lewandowski no vol que la seva primer aventura de culer acabí a Old Trafford, i contra el Cadis va tornar a descarregar una bala del seu fusell, que té el carregador ben ple.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut