Un inici de 2023 brillant

L'equip blaugrana es consolida com la millor defensa d'Europa en aquests primers mesos d'any

L’equip de Xavi Hernández està en un gran moment de forma. La manera més evident de comprovar-ho és mirant a la classificació de la Lliga, on els culers són líders a vuit punts del Reial Madrid. Però també hi ha altres dades que ens demostren la gran dinàmica del Barça en aquest començament de 2023. A continuació, repassarem les dades més destacades d’aquest inici d’any per al Barça tant a la Lliga, com en totes les competicions.

Només un gol encaixat en Lliga

A l’apartat en el qual més destaca el Barça és en la faceta defensiva, on lidera quasi totes les estadístiques. Ja que en els set partits que ha jugat de Lliga en aquest 2023, només ha encaixat un gol! Una dada sense igual en aquest principi d’any. Els competidors més propers han encaixat tres gols, on trobem a cinc equips: Nàpols, Reial Madrid, Brentford, Atlètic de Madrid i el Fulham.

El que suposa que el Barça ha mantingut la porteria a 0 en sis dels set partits de Lliga del 2023, les mateixes que el Nantes francès, però amb un partit més. Si traspassem aquesta dada a totes les competicions, ens trobem que tant el Nantes com el Barça continuen sent els que més porteries a 0 han aconseguit, aquesta vegada vuit en 13 partits per als blaugranes.

Aquestes dades no són només fruit del 2023, ja que el Barça és l’equip amb menys gols encaixats a la Lliga en tota la temporada, només set gols, vuit menys que el Nàpols, que ha encaixat 15. Els blaugranes també són l’equip amb més porteries a 0 del curs 2022/23.

A més de l’apartat defensiu, el Barça és el quart equip que més gols ha marcat en totes les competicions aquest 2023. Fins a 28 gols han marcat els de Xavi en 13 partits, el que suposa uns 2,15 gols per partit. No molt lluny dels 33 gols que ha marcat el Manchester United, màxim golejador de l’any, amb un partit més que el Barça.

Ple de victòries en el 2023

Les bones dades del Club s’han transformat en victòries, ja que els blaugranes, des de l’empat davant l’Espanyol a l’Spotify Camp Nou el passat 31 de desembre, han comptabilitzat tots els seus partits de Lliga per victòries: set de set. Una dada que el col·loca com a l’equip amb més victòries de les cinc grans lligues empatat amb el Nàpols. Això sí, els italians van perdre davant l’Inter (1-0) el seu primer partit del 2023.

Però cap equip ha guanyat més partits en totes les competicions que el Barça al 2023, amb 11 victòries de 13 partits, i els únics partits que els culers no han guanyat han estat els empats davant el United a Europa League (2-2) i les semifinals de Supercopa davant el Betis (2-2).

Una altra dada en la qual els de Xavi són punters empatats amb els napolitans és a la de més punts obtinguts, amb 21. Cosa que fa que els dos conjunts siguin els dos líders més destacats de les grans lligues. Els italians són l’equip amb més punts, 62, però amb un partit més que el Barça, i estan a 15 de l’Inter, el segon de la Serie A. Mentre que el Barça porta ja 59 punts, a vuit punts del Reial Madrid.