Una porteria blaugrana de rècord

Una porteria blaugrana de rècord

Els blaugranes acumulen xifres inèdites del segle XXI amb 16 porteries a zero i set gols encaixats en 21 jornades

Aquesta temporada, la porteria blaugrana està registrant xifres de rècord. I és que en tot el segle XXI tan sols el Barça ha estat capaç d'acumular tantes porteries a zero i tan pocs gols en contra en 21 jornades. Actualment, els culers han encaixat tant sol set gols, fet que els ha permès mantenir la porteria imbatuda en 16 partits.

A més, una altra dada que crida l'atenció és que 11 de les 18 victòries s'han guanyat per un gol d'avantatge i fins en 8 ocasions el resultat final ha estat 1-0. Aquest fet no passava des de la temporada 96/97.

Rècord de porteries a zero

El FC Barcelona és el primer equip que aconsegueix deixar la porteria imbatuda en 16 dels primers 21 compromisos en la competició regular en tot el segle XXI. El precedent més proper el té el Deportivo de la Coruña la temporada 1993/94 on va aconseguir signar les mateixes xifres.

Mentre el Barça ha encaixat gols contra el Madrid (3), l'Espanyol (1), Real Societat (1), Betis (1) i Osasuna (1), el conjunt gallec del 93/94 va encaixar gols contra Real Societat (1), Osasuna (1), Athletic de Bilbao (3), València (1) i Spoting de Gijón (1). Xifres veritablement similars amb un equip marcant-los-hi 3 gols i la resta 1.

Finalment, el Deportivo de La Coruña va acabar la temporada amb 18 gols encaixats i 26 porteries a zero.

Balanç de gols estratosfèric

A banda de les porteries a zero, el Barça comparteix un altra dada amb el Deportivo de La Coruña del 93/94: els 7 gols encaixats en 21 jornades. Actualment, el conjunt de Xavi Hernández, acumula 43 gols a favor en 18 victòries, 2 empats i 1 derrota. En canvi, a la temporada 93/94, el Deportivo, sumava 29 gols a favor, 13 victòries, 6 empats i 2 derrotes.

Finalment, malgrat els registres golejadors del conjunt gallec, el Barça va acabar sent campió de lliga amb 91 gols a favor i 42 en contra, i el Deportivo va quedar segona amb 54 gols a favor i 18 en contra. De fet, els balanços de gols en els seus enfrontaments (DEP 1–0 BAR; BAR 3–0 DEP) van ser el que van decidir la lliga, ja que ambdós equips acumulaven 56 punts.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut