Alexia Putellas, entre les tres finalistes al premi The Best 2022

Alexia Putellas, entre les tres finalistes al premi The Best 2022

La capitana del Barça seria la primera que repeteix guardó si supera Beth Mead i Alex Morgan en un premi que es donarà el 27 de febrer a París

Alexia Putellas no té fre. Tot i que no ha pogut competir encara aquesta temporada després de lesionar-se l’estiu passat, la millor jugadora del món va fer mèrits suficients durant la primera meitat d’any per ser una de les tres finalistes a aixecar el premi The Best, del qual n’és la vigent guanyadora. Així ho ha considerat la FIFA, l'organitzadora d'aquesta distinció que premia la millor futbolista de l'any natural.

Alexia pot fer història si repeteix premi als the Best

La blaugrana va liderar a l'equip a la final de la Champions League, competició que va acabar com a màxima golejadora amb un total d'11 dianes. Ara, mentre continua treballant de ple en el seu procés de recuperació, no deixa d'acumular premis com la Pilota d'Or que va aixecar el mes d'octubre o el premi Aldo Rovira que va rebre aquest mateix dijous com a millor jugadora de Barça Femení de la temporada passada.

Si Alexia aconsegueix aquest The Best, que s'atorgarà el pròxim 27 de febrer en una celebració que tindrà lloc a París serà la primera que el guanyi en dues edicions consecutives. Per a fer-ho, la blaugrana haurà de superar dues rivals de molt nivell: l'anglesa Beth Mead, de l'Arsenal, i l'estatunidenca Alex Morgan, del San Diego Wave.

Beth Mead: la millor jugadora de la passada Eurocopa

La primera va ser la gran estrella de l'Eurocopa, el torneig que Alexia va perdre's per la lesió que va tenir en un entrenament de preparació. La rapidíssima extrem de l'Arsenal va ser la màxima golejadora de la competició, amb sis gols, que sumats a les cinc assistències que va repartir i al primer títol internacional pel futbol anglès des de 1966 la van fer mereixedora de ser la millor jugadora de la competició. 

Alex Morgan no perd olfacte de gol

Lamentablement, com li succeeix a Alexia, els seguidors de l'Arsenal i del futbol en general no la poden gaudir, en el seu cas des del passat mes de novembre, quan es va trencar el lligament encreuat anterior. Pel que fa a Alex Morgan, ha tornat a demostrar la seva espectacular relació amb el gol. Tant amb el seu club, amb qui va marcar 15 dianes en 17 partits de lliga, com amb la selecció dels Estats Units, sent la màxima golejadora i millor jugadora del Campionat Mundial de la CONCACAF.

Aitana no ha pogut passar el tall

Qui no està entre les tres finalistes és Aitana Bonmatí, que sí que va formar part de la llista de 14 candidates a ser-ho, però la 14 culer no ha estat de les seleccionades pels entrenadors i entrenadores, capitanes, periodistes i aficionats, els encarregats d'escollir aquesta tripleta final.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut