Alexia Putellas torna a guanyar la Pilota d'Or

Alexia Putellas torna a guanyar la Pilota d'Or

La capitana culer revalida el trofeu que l'acredita com a la millor jugadora del món

Alexia Putellas torna a ser d'or. La capitana del FC Barcelona ha tornat a ser premiada amb la Pilota d'Or i es converteix, per segon any consecutiu, en la millor jugadora del món.

Per primer cop en la història del trofeu, una jugadora guanya el guardó dues vegades i, a més, de manera consecutiva. I qui sinó, ha estat Alexia la primera jugadora en aconseguir-ho.

Alexia: "És un orgull veure tot el treball recompensat"

Alexia Putellas ha destacat que "quan fa un any vam guanyar la primera em vaig proposar millorar i posar-me al servei de l'equip". I la blaugrana ha volgut recordar a totes les companyes d'equip, staff tècnic, al president Joan Laporta i a la Junta Directiva, als treballadors del Club i a la família "per estar sempre al seu costat i ser part d'aquest premi".

"És un orgull ser jugadora del Barça, el club de la meva vida", ha afirmat la flamant guanyadora de la Pilota d'Or. Alexia també s'ha referit a la seva lesió: "Quan em vaig lesionar vaig pensar que avui no estaria aquí, però és un orgull veure tot el treball recompensat". "Trobo molt a faltar sentir-me futbolista i fer el que més m'agrada", ha afegit la blaugrana. 

 

En declaracions a Barça TV Alexia Putellas ha destacat el projecte que té el Club: "Estic en un projecte molt bo, en un club on no importa si som d'un sexe o d'un altre. Ens recolzen en tot".

La meitat de Pilotes d'Or, d'Alexia

Aquesta ha estat la quarta edició que la Pilota d’Or s'ha entregat també en categoria femenina, i Alexia n'ha guanyat dues (2021 i 2022), és a dir, la meitat. Les altres dues van ser per a Ada Hegerberg (2018) i Megan Rapinoe (2019), mentre que al 2020 no hi va haver premi a causa de la pandèmia.

photo_5940393332255603152_y
Alexia Putellas, 2022 | FOTO: GERMÁN PARGA

Mai cap català l’havia alçat fins Alexia el curs passat, i també només un espanyol: l’aleshores barcelonista Luis Suárez Miramontes, fa 62 anys. Entre el gallec (1960) i la de Mollet (2021 i 2022), els altres futbolistes que han guanyat la Pilota d’Or vestits de blaugrana han estat Johan Cruyff (1973 i 1974), Hristo Stoitxkov (1994), Rivaldo (1999), Ronaldinho (2005) i Leo Messi (2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 i 2021). 

Una Pilota d'Or que se suma al premi Jugadora de l'Any a Europa per la UEFA, que va rebre fa uns mesos i que també va revalidar respecte al curs passat. 

De nou, una gran temporada 

Alexia, que es troba recuperant-se de la lesió que va patir al seu genoll, va ser la passada temporada una peça clau de l'equip de Jonatan Giráldez que es va alçar com a campió de la Lliga, la Copa de la Reina i la Supercopa d'Espanya, a més de quedar-se a les portes de la Champions caient a la gran final. 

A més, Alexia va ser la màxima anotadora de l'equip a la Lliga amb 18 gols, i també màxima golejadora amb 11 dianes a la Champions League, competició en la qual també va ser designada MVP. Tot això en un any on la vallesana també ha estat condecorada per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut