Virtus de Bolonya – Barça: Contundència blaugrana (75-92)
Ofert per

Els culers sumen la 16a victòria a l’Eurolliga i es mantenen tercers a la classificació

Gran victòria europea per encetar la setmana. Els culers han superat amb autoritat el Virtus de Bolonya (75-92), en el retorn de l’equip blaugrana en terres bolonyeses 20 anys després. Els de Jasikevicius s’han emportat el duel còmodament després de firmar un gran segon quart, sumat també a un bon tercer període que ha permès als culers arribar amb el partit sentenciat a l'últim quart i sumar una victòria important. Els jugadors blaugranes més destacats han estat Mirotic i Abrines amb 17 i 16 punts respectivament.

A ritme blaugrana

El Barça ha entrat ràpidament dins del partit. Tot i que els primers compassos cap equip s’ha imposat per sobre de l’altre, a mesura corria el temps, els blaugranes s’anaven fent amos i senyors del partit. Un parcial de 0-8 favorable els culer ha posat la màxima dels de Saras Jasikevicius al minut sis de partit (6-14). Laprovittola i Mirotic han estat els encarregats de catapultar els barcelonins a dominar el marcador amb 7 i 8 punts respectivament. Ara bé, a causa d’algunes jugades imprecises del blaugranes, els italians s’han pogut reenganxar en el marcador al finalitzar el primer temps (17-22).

En el segon quart, Sergi Martínez ha protagonitzat la bona notícia del partit, disputant els primers minuts després d’estar de baixa quatre mesos per una lesió al genoll esquerre. Pel que fa al parit, malgrat que l’empenta italiana ha posat contra les cordes els blaugranes en els primers minuts (23-24, min 13), a l’equador del període el Barça ha posat la sisena marxa i ha començat a marcar el ritme anotador del duel. De mica en mica, els blaugranes han anat ampliant la diferència gràcies a l’encert en els tirs de camp, i també, als mals minuts dels italians que només han fet 10 punts en tot el període. Finalment, s’ha arribat al descans amb el resultat de 27-47.

Piconadora culer

A la represa, el guió del partit s'ha mantingut i els culers han continuat marcant el duel a ritme de triple. Els de Saras Jasickevicius han marcat un partit molt sòlid en atac, però també en defensa, ja que a l'equador del tercer període el conjunt d'Scariolo tan sols portava 30 punts en tot el duel i, per contra, els 60 del Barça. Els culers no han afluixat el ritme i han continuat obrint escletxa amb homes com Kalinic o Jokubaitis amb 8 punts en el quart. Finalment, els blaugranes han arribat al darrer assalt amb el marcador de 39-74.

A l’últim quart, el Barça ha fet valer la distància agafada en els altres períodes. Tot i que l’equip bolonyès ha retallat una part de la diferència, la distància en el marcador era tan gran que no han pogut plantar cara al conjunt blaugrana. Per la seva banda, l’equip barceloní ha controlat l'empenta final italiana, mantenint el control i anotant els punts claus per frenar l’arribada local. Finalment, el Barça s’ha imposat per 75-92.

El proper partit dels blaugranes serà el diumenge 12 contra el Río Breogan al Palau Blaugrana (12.30h)