Baskonia - Barça: Triomf d'autoritat a Vitòria (78-85)
Ofert per

Els culers, molt sòlids en defensa i en el rebot, s'emporten una victòria molt treballada d'una pista sempre complicada

Gran victòria europea del Barça. Els culers han guanyat al sempre complicat Fernando Buesa Arena davant el Baskonia (78-85) en un partit molt treballat, on la solidesa defensiva i el gran encert al rebot, sobretot ofensiu, han estat claus per als de Saras.

Inici trepidant

El primer quart ha estat marcat per un gran ritme anotador de tots dos equips, amb un encert espectacular des de la línia de tres. Fins a cinc triples consecutius han aconseguit els de Saras als primers compassos, dos d'ells d'un gran Kalinic, que han permès al Barça arribar a guanyar de vuit (9-17). Tot i així, una gran reacció local amb parcial de 9-0, ha tornat a igualar-ho tot per tancar el primer quart amb un espectacular 28-28.

Al segon quart ha baixat el ritme anotador amb una clara millora defensiva, sobretot en la defensa culer, que només ha rebut 12 punts. Els culers han dominat també en atac, arribant a guanyar de 10, però el Baskonia ha pogut retallar distàncies per arribar al descans amb un 40-47.

Ja a la represa, el partit s'ha igualat encara més, en un tercer quart molt físic on el Baskonia, a poc a poc, s'ha anat apropant al marcador per acabar tancant el període amb un igualadíssim 63-64. El darrer quart ha iniciat amb un bon triple d'Abrines, i amb un gran Jokubaitis, que ha anat creixent molt durant el matx, el Barça seguia obrint escletxa.

Darrer quart blaugrana

Un gran triple de Satoransky posava el +10 a falta de quatre minuts per al final, en una distància que seria ja insalvable. Els rebots ofensius seguien sent culers, i tot i l'intent local d'apropar-se (s'han situat a cinc a falta d'un minut), el Barça no ha permès la remuntada i ha acabat guanyant amb fermesa 78-85. Així doncs, bona victòria per seguir a les posicions capdavanteres de l'Eurolliga i començar amb bon peu aquesta setmana de dos partits.