Reial Madrid - Barça: Supercampions! (1-3)

Reial Madrid - Barça: Supercampions! (1-3)

Els blaugrana comencen el 2023 amb el primer títol de la temporada, el primer de l’era Xavi, després d’una gran actuació a Riad

Ja el tenim aquí: el primer títol de l’era Xavi és la Supercopa d’Espanya 2023! I, a més, ho fa després d’una gran partit al King Fahd Stadium de Riad, contra el Reial Madrid, en un Clàssic tenyit de color blaugrana des del primer moment (1-3). Perquè la idea culer s’ha imposat contra un Madrid que s’ha vist superat en tot moment i que només ha estat capaç de fer mal en el tram final, ja amb el títol decidit. 

En una actuació coral extraordinària, els gols de Gavi, clar MVP del partit, Lewandowski i Pedri permeten al Barça sumar la seva 14a Supercopa, la primera des que va canviar el format. I també per consolidar ja un inici de 2023 molt bo, decorat amb el primer títol de la temporada.

WhatsApp Image 2023-01-15 at 21.37.09

Actuació estel·lar a Riad

El Barça ha fet un partit fantàstic. El pla de Xavi ha sortit a la perfecció i l’equip blaugrana ha controlat el duel, amb una bona pressió, atent a les segones jugades i sense gaires angoixes defensives. El Madrid, de fet, ha tingut només un cop de cap de Benzema que ha sortit fregant el pal (min 19) en el primer temps, encara amb el 0-0 en el marcador. Però aquest diumenge el triomf havia de ser culer. Al bon joc s’ha sumat l’efectivitat de cara a porteria, que ja en el primer temps ha permès a l’equip blaugrana marxar al descans amb un 0-2 a favor molt merescut.

Els gols que ho han fet possible han estat protagonitzats per Lewandowski i un estel·lar Gavi, que ha fet un partit escandalós. Assistent i golejador en el 0-1, golejador i assistent en el 0-2. S’han intercanviat els papers i han materialitzat dues bones jugades culers.

 

La primera, després d’una recuperació de Sergio, que ha iniciat una jugada ràpida que ha acabat amb una passada fabulosa de Lewandowski a Gavi. El jove de 18 anys ha definit perfectament davant Courtois i ha avançat el Barça (0-1, min 33). La segona, després que De Jong arribés abans que Carvajal i Militao i fes una passada llarga cap a Gavi, que ja havia arrencat cap a la porteria. Dins l’àrea, ha vist perfectament l’arribada de Lewandowski, que al minut 6 havia fet lluir-se Courtois però que, en la segona de clara que ha tingut, no ha perdonat i ha ampliat distàncies (0-2, min 44).

Sense perdre l’essència

Resultat ampli, però gens definitiu contra un Reial Madrid que es caracteritza per no rendir-se mai. De totes maneres, el Barça ha sortit a la gespa a la segona part amb la mateixa mentalitat i no ha deixat créixer els blancs. Així, el control ha continuat sent blaugrana i les primeres ocasions, també. De fet, Courtois ha salvat el tercer en un parell d’ocasions, primer davant Dembélé després d’una gran jugada de Balde (min 52) i posteriorment contra Lewandowski (min 53). A més, Benzema ha refusat una pilota quan Christensen i el mateix Lewandowski arribaven sols, per darrera (min 55).

El pas dels minuts, però, i la necessitat del Reial Madrid, han descontrolat una mica el duel, amb més anada i tornada. Fins que Gavi, aquest diumenge extraordinari, ha tornat a aparèixer. Ha tallat una pilota al mig del camp i ha combinat amb Lewandowski, que li ha tornat la pilota. L’andalús ha entrat a l’àrea i ha centrat per a l’arribada de Pedri, que tot sol ha rematat a plaer per fer el 0-3 (min 69).

Un resultat que no ha estat definitiu quant al número, però sí quant al desenllaç. Perquè el Madrid ha retallat distàncies ja en l’afegit, després d’intentar-ho sense gaire èxit durant els últims minuts, quan Benzema ha fet l’1-3 (min 93). Però el Barça s’ha convertit igualment en el clar mereixedor d’aquesta Supercopa, que vola cap a Barcelona per afrontar amb molta moral el tram final de la temporada, amb tres títols més encara en joc.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut