UCAM Murcia – Barça: Compàs triomfal (72-86)
Ofert per

Els blaugranes encadenen la sisena victòria consecutiva i es mantenen colíders de la competició domèstica

Victòria a Múrcia per tancar la setmana de la millor manera. El Barça s’ha imposat l’UCAM Murcia (72-86) en un duel on les defenses han marcat el ritme del joc. Els de Jasikevicius han dominat el partit, tot i que no han estat capaços de trencar-lo fins al darrer quart. Els de Sito Alonso han presentat un gran joc defensiu per aturar els culers, però els punts d’homes com Laprovittola (15), Vesely (14), Higgins (13) i Kuric (13) han decantat la balança cap al cantó blaugrana.

La defensa s’imposa

El Barça ha presentat un plantejament de partit molt defensiu amb l’objectiu de neutralitzar el tir exterior del conjunt murcià. Amb aquest guió, els blaugranes han aconseguit frenar l’anotació local que tan sols han pogut anotar quatre punts en els primers cinc minuts (4-6, min.5) Ara bé, de la mateixa manera que els culers han executat una defensa molt sòlida, els de Sito Alonso també. Ambdós equips han aconseguit imposar la defensa per sobre l’atac i això s’ha traduït en un marcador frenat al final del primer quart (13-17).

El segon quart ha començat amb un gran ritme ofensiu dels de Jasikevicius. I és que amb dos triples de Kuric, el Barça ha aconseguit posar la màxima diferència del partit (15-23, min.12). L’aler blaugrana ha estat un dels protagonistes del període en fer 8 punts en poc més de quatre minuts, 12 en tot el quart. Ara bé, malgrat la bona dinàmica culer, el conjunt murcià, l’equip més rebotador de la lliga, ha aprofitat els rebots ofensius per fer mal al Barça i retallar distàncies per arribar al descans amb 33-37.

Segellen el triomf

A la represa, el guió de partit ha continuat en la mateixa tònica. Els blaugranes han mantingut el control, tot i que cada vegada més els murcians amenaçaven en col·locar-se per davant en el marcador. Ara bé, els punts de Laprovittola (11p) i Vesely (8p) han permès al Barça mantenir la superioritat en el marcador i recuperar el màxim avantatge en arribar al darrer quart (57-65).

A l’últim període, els culers han sortit decidits a tancar el partit al més aviat possible. De fet, abans de complir-se el minut 33, els barcelonins han posat el +10 al marcador, tota una declaració d’intencions. A partir d’aquí, els blaugranes, capitanejats per Sanli amb 8 punts, han tingut un camí planell per tancar el duel, ja que han aconseguit mantenir la diferència aconseguida a l’inici del quart. Finalment, el Barça ha derrotat l’UCAM Murcia per 72-86.

El proper partit dels de Jasikevicius serà el compromís de competició europea contra el Baskonia el dijous 19 de gener al Fernando Buesa Arena (20.30 h)