Barça – Anadolu Efes: No aconsegueixen culminar la remuntada (75 -80)
Ofert per

Els blaugranes han caigut davant dels turcs i acumulen la setena derrota a la competició europea

Nit complicada al Palau Blaugrana. El Barça ha perdut davant de l’Anadolu Efes (75-80) en un duel on els culers no han estat encertats ofensivament ni sòlids en defensa. Tot i que avui era un dels grans partits de la temporada amb una gran entrada al Palau, els de Saras no han estat capaços d’entrar en la dinàmica de l’enfrontament fins als darrers minuts i, malgrat posar-se a tres punts, no han pogut culminar la remuntada.

Per la banda visitant, Larkin, amb 17 punts, ha capitanejat el tir exterior del conjunt turc que ha anotat 14 triples. Els blaugranes més destacat han estat Higgins i Mirotic amb 17 i 15 punts respectivament.

Primera part descafeïnada

L’inici del partit ha estat marcat pel desencert. Ambdós equips han errat molts tirs i això ha provocat un marcador frenat a l’inici del primer quart. I és que els de Saras no han estat capaços d’anotar els dos primers punts fins al minut quatre. I malgrat que l’Efes tampoc estava mostrant la seva millor versió, els turcs han aprofitat els desajustos del Barça per obrir escletxa en el marcador i arribar al segon quart amb 12 punts de distància (9-21).

La tònica del primer temps s’ha reproduït també en el segon. Malgrat que els punts de Kalinic (7p) han mantingut als culers dins del partit, Anadolu Efes ha aconseguit desgastar el joc blaugrana per continuar mantenint la diferència aconseguida en el període inicial ( 15-31 min. 15). A les acaballes del primer temps ha aparegut Mirotic que, amb nou punts, ha reduït la distància per marxar a vestidors amb el marcador de 28-39.

Condemnen des del tir exterior

A la represa, el Barça ha sortit decidit a remuntar el duel. Els de Saras han trobat la manera d’imposar el seu joc interior, connectant amb Mirotic i Vesely en els primers compassos del quart. Això ha permès als blaugranes retallar lleugerament la distància, però el tir exterior, capitanejat per Larkin (17p), dels d’Istanbul ha eixugat els bons minuts dels culers tercer temps (38-50, min. 25). Malgrat els intents blaugranes per tornar a entrar dins del partit, l’encert de l’equip visitant a condemnat als de Saras a buscar una gesta complicada al darrer quart (48 -62).

Al darrer quart, l’equip s’ha anat desconfigurant a mesura que passaven els minuts. La manca d’encert en el tir i els desajustos defensius han condemnat a un Barça que mai ha arribat a entrar dins del partit.

Reacció tardana a quatre minuts pel final

Quan semblava que la victòria visitant estava segellada, dos triples d’Oscar Da Silva han encès al Palau per tornar a creure en la victòria. Ara sí, un Barça molt més efectiu en defensa ha conduït a l’error a l’equip visitant que ha vist com els blaugranes retallaven gran part de la distància amb un parcial de 14-0 ( 67-71, min 38). Els darrers compassos han estat un veritable frec a frec entre els dos equips, però finalment els de Saras no han pogut culminar la remuntada i els d’Ataman s’han endut el duel.