Betis - Barça: Pròrroga, penals... i a la final! (2,2, 2-4)

Els blaugrana s'imposen a la tanda de penals, amb dues aturades de Ter Stegen, i disputaran la final davant el Reial Madrid

A la final de la Supercopa. El Barça s'ha imposat al Betis després d'acabar amb empat (1-1) el temps reglamentari tot i avançar-se amb el gol de Lewandowski. A la pròrroga Ansu Fati ha avançat als de Xavi, però novament el Betis igualaria el marcador. Finalment, una bona tanda de penals culer i un gran Ter Stegen sota pals donen el bitllet per la gran final del diumenge davant el Reial Madrid (20.00 horas).

Primera meitat trepidant

Un partit que ha començat amb protagonisme blaugrana en els primers compassos del partit. Lewandowski ho ha provat d'esperó en intentar aprofitar una pilota de Raphinha. Primers minuts amb molta agilitat de pilota amb gran mobilitat de Pedri i Gavi buscant la profunditat. Dembélé també s'ha mostrat molt actiu en una banda esquerra formada també per Jordi Alba.

Un error defensiu blaugrana a punt ha estat de costar als de Xavi el primer gol de la nit, però Araujo ha evitat la diana intervenint de manera providencial. Poc després Pedri ha situat el 0-1, però el gol no ha pujat al marcador per fora de joc segons ha detectat el VAR.

El Betis ha anat creixent, firmant arribades de perill ofensiu clar. Però ha topat una i altra vegada amb un Ter Stegen sense errors sota pals. Un porter blaugrana que responia meravellosament als intents del conjunt andalús. Una rematada a boca de canó en la sortida d'un córner seria la primera, però Rodri ha estat a punt de rematar Rodri a porteria buida però Sergi Roberto ha enviat la pilota a córner.

Lewandowski avança al Barça

Qui no ha perdonat ha estat Lewandowski després d'una passada de Dembélé a cinc minuts pels descans. El davanter blaugrana ha aprofitat el refús a la seva primera rematada per enviar la pilota al fons de la porteria defensada per Claudio Bravo. Amb el 0-1, però, Ter Stegen ha firmat una doble aturada de mèrit als xuts de Rodri, en primera instància, i de Luiz Henrique posteriorment.

El Betis iguala les forces

La segona meitat ha donat pas a arribades per als dos conjunts, sense massa perill destacat. Partit especial per a Sergio Busquets, que ha saltat al terreny de joc en aquesta segona part, en el duel número 700 com a culer. Els minuts passaven i els blaugrana es mantenien per davant, amb arribades de perill però sense aconseguir veure porteria. Fins que Fekir ha superat a Ter Stegen amb un xut dins l'àrea (1-1, min 76).

El Barça veuria com novament el VAR anul·lava un altre gol a vuit minuts pel final, obra de Lewandowski. El Betis ha tingut la oportunitat de marcar també, però Ter Stegen ha enviat a córner el xut de Miranda a córner. Finalment una bona assistència de Pedri gairebé acaba amb el gol d'Ansu, però ha topat amb l'aturada Bravo.

La pròrroga no desfà la igualtat

En el temps extra Ansu Fati ha mostrat la seva màgia en un gol de volea per situar els blaugrana per davant (1-2, min 93). Una diana que ha trobat resposta andalusa. Loren ha firmat un gran gol dins l'àrea amb una rematada d'esperó (2-2, min 101). El marcador ja no s'ha mogut i la tanda de penals ha resultat decisiva.

Ter Stegen, el mur de la tanda de penals

La tanda de penals ha començat amb el 2-2 i Ter Stegen ha aturat el llançament de Juanmi i, seguidament, el de William Carvalho. Dues aturades que han resultat claus amb els gols de tots els llançadors culers: Lewandowski, Kessie, Ansu Fati i Pedri, autor del definitiu gol. Una diana que classificava els blaugrana per la gran final del diumenge davant el Reial Madrid. El diumenge (20.00 hores) un Clàssic que decidirà el guanyador de la Supercopa d'Espanya.