El retorn somiat de Ronald Araujo

El defensa uruguaià ha tornat a jugar un partit de futbol 103 dies després de lesionar-se i s'ha erigit en un dels protagonistes de la victòria culer a Alacant

El José Rico Pérez ha estat l'escenari de l'esperat retorn de Ronald Araujo a un camp de futbol. I el seu impacte no ha pogut ser més ràpid i decisiu: el central uruguaià ha marcat el 0-1 en el minut 4 i ha evitat l'empat local en el minut 17 en una acció defensiva sensacional sobre la línia de gol. El central ha disputat 60 minuts abans de ser substituït per Eric Garcia.

D'aquesta manera, Araujo ha reaparegut 103 dies després de caure lesionat en un amistós amb Uruguai contra Iran. En aquell partit previ al Mundial de Qatar el defensa blaugrana va haver de retirar-se del terreny de joc al minut 5 de joc. Cinc dies després, el 28 de setembre, Araujo era intervingut satisfactòriament de l’avulsió del tendó de l’adductor llarg de la cuixa dreta a Turku (Finlàndia).

Tot i anar convocat amb la seva selecció, Araujo no va arribar a disputar cap minut al Mundial i va tornar cap a Barcelona un cop eliminada a la fase de grups.

Amb el d'aquest dimecres a Alacant Ronald Araujo ha participat ja en vuit partits del FC Barcelona en aquest inici de curs 2022/23.

Araujo: "Estic content d'haver tornat"

Un cop acabat el matx, l'uruguaià ha reconegut la seva satisfacció pel retorn. "Estic content de poder tornar després de molt treball i patiment. Volia tornar ja", ha reconegut. Ha explicat que el seu canvi estava pactat amb el tècnic, Xavi Hernández, per als 45 o 60 minuts, en funció de les seves sensacions. I ha acabat parlant del proper partit al camp de l'Atlètic de Madrid: "Diumenge tenim una final".