FC Barcelona - Espanyol: Empat en el derbi més calent (1-1)

Un ràpid gol de Marcos Alonso no ha servit per sumar els tres punts en un partit que ha tingut de tot i més

No ha estat el final d’any somiat. El FC Barcelona ha tancat el 2022 amb un empat en el derbi contra l’Espanyol. Un ràpid gol de Marcos Alonso ha posat per davant un Barça que no ha pogut rematar el partit i ha vist com Joselu, de penal, signava una igualada que acabaria sent definitiva. El derbi, calent com pocs, ha acabat amb 14 targetes, les expulsions de Jordi Alba i Vini Souza i un final de partit que ha fet bullir com mai l’Spotify Camp Nou. Malgrat l’ensopegada, el conjunt de Xavi es manté líder gràcies a un millor goal-average.

Gol matiner de Marcos Alonso

El partit ha arrencat amb el guió previst. El Barça era l’amo i senyor de la pilota, mentre l’Espanyol esperava la seva oportunitat ubicat a camp propi. El que segurament no esperaven els visitants és el gol matiner de Marcos Alonso al minut 7. A la sortida d’un córner, el central madrileny -un dels dos titulars culers no mundialistes- ha rematat a gol una jugada en la que prèviament havien intervingut Lewandowski i Christensen, el seu assistent.

Superioritat culer

El gol no ha modificat els plans d’uns i altres. El Barça seguia generant perill i el mateix Marcos Alonso hauria pogut signar el seu segon gol després d’una centrada de Jordi Alba. Minuts més tard era Raphinha qui amenaçava la porteria d’Álvaro Fernández. L’Espanyol, per la seva banda, ha gaudit d’una única aproximació en tot el primer temps. Ha estat un xut de Nico des de la frontal que ha acabat en córner. A la mitja part, resultat just: 1-0.

Joselu empata de penal

La segona part avançava sense gaire notícies fins que l’àrbitre ha xiulat un penal de Marcos Alonso sobre Joselu, que no ha perdonat des dels 11 metres. Era el minut 71 i el partit s’abocava a un final imprevisible. Li calia un gol al Barça per tancar l’any de la millor manera possible. Però el tram final de partit ha tingut un desenllaç que no havíem imaginat. I un protagonista inesperat: Mateu Lahoz.

Targetes, expulsions... i poc futbol

El primer en patir-lo ha estat Jordi Alba, que ha estat expulsat per protestar després d’una falta assenyalada a favor de l’Espanyol. La seqüència de targetes ha estat interminable: set per al Barça (amb la vermella a Jordi Alba inclosa i fins a tres per a la banqueta culer) i quatre més per a l’Espanyol, que també ha patit l’expulsió de Vini Souza al minut 80. En aquella mateixa acció l’àrbitre havia expulsat també Calero però finalment, mitjançant el VAR, l’acció del central ha quedat en no res. L’Spotify Camp Nou bullia.

Se succeïen les targetes i la pilota tenia escàs protagonisme. L’estoneta que s’ha pogut jugar a futbol ha estat el Barça qui ha anat a pel gol. Els que més a prop han estat de marcar-lo han estat Christensen i Lewandowski, per partida doble, que han vist com Álvaro Fernández es multiplicava per evitar la derrota visitant. Tot i l’empat, el Barça es manté el líder.