Estrella Roja - Barça: Victòria emocionant per tancar l'any (94-99)
Ofert per

Estrella Roja - Barça: Victòria emocionant per tancar l'any (94-99)

Triomf treballat en una pista ensordidora, on els culers, gràcies al triple, han agafat volada i han acabat somrient a la pròrroga

No hi ha millor manera d'acabar el 2022. Victòria emocionant i lluitada contra l'Estrella Roja: 94-99. El Barça ha reaccionat a les envestides de l'elenc de Belgrad des del triple i, d'aquesta manera, ha sumat un nou triomf a l'Eurolliga -una competició que colideren-. El somriure culer ha acabat imposant-se a la pròrroga, que han controlat. 

Un +11 per contrarestar l'ambient advers

Dos triples seguits de Satoransky han estat la carta de presentació dels blaugranes en un ensordidor Pionir. Dues accions de tres que han construït una parcial inicial favorable: 4-10. A partir d'aquest inici anotador, el matx ha entrat en un perfil de baixa anotació fins que altre cop ha aparegut el canell fi i sense error del 13. Dos nous triples consecutius del txec han catapultat els de Saras en el marcador: 12-20. Els culers han eixamplat la diferència fins al +9 amb una altra acció de Kalinic des dels 6,75 metres. La bona posada en escena dels barcelonistes en el primer quart ha permès obrir més escletxa: +11

El partit agafa un nou rumb

L'energia del Barça ha semblat no tenir fre. Altre cop, el triple ha estat l'arma per engrandir el marcador i certificar la superioritat barcelonista fins al moment: +15. Un marge que no ha arronsat els serbis. La reacció local ha eixaugat l'avantatge, coincidint amb la falta d'encert visitant, fins a aconseguir donar la volta al marcador (36-34). Els de Saras s'han quedat sense idees en atac i han encaixat un parcial de 19-8. Satoransky i Laprovittola han trobat el camí en l'espessor i han dibuixat un 0-7 per marxar al descans amb aire: 40-43. 

Sens dubte, que el matx ha entrat en un guió d'igualtat. Amb un marcador més ajustat, ambdós equips s'han alternat els mínims avantatges. En aquest intercanvi de cistelles ha aparegut la figura de Mirotic, que s'havia quedat estancat en l'anotació. Sota un ambient d'alts decibels ha continuat avançant el matx, que ha vist la màxima distància de l'Estrella Roja fins al moment: +8. Els de Jasikevicius s'han quedat estancats en l'anotació davant d'un rival que ha elevat els seus percentatges corals d'atac.

Abrines, des del triple, posa al Barça al partit

L'elenc de Belgrad ha obert el darrer quart amb un nou màxim avantatge (+12). La falta d'encert i les dificultats blaugranes en defensa han marcat el ritme advers. Dos triples seguits d'Abrines han canviat aquesta tendència i han enfredat l'ambient local. Els de Dusko Ivanovic han baixat els seus percentatges ofensius i, d'aquesta manera, els de Saras han escurçat la diferència fins al +2. Una reacció culer que els serbis han tallat de soca-rel, però no han negat un final ajustat. Més quan el 21 i Sanli han firmat l'empat amb dues accions seguides de tres (79-79) quan faltava un minut per a la conclusió. El triple ha tornat a donar volada al Barça

Mirotic dibuixa una cistella magistral de tres per firmar la pròrroga 

En un final on s'ha palpat la tensió, la victòria no ha arribat de cap costat. Una errada en triple de Higgins i el rebot capturat pels serbis, una faceta que han controlat al llarg de tot el matx, han semblat claus pel marcador final. Encara més quan l'Estrella Roja ha anotat dos tirs lliures quan faltaven vuit segons i amb una distància de tres punts. Però, de nou, el triple ha donat ales als blaugranes. Un triple estratosfèric de Mirotic sobre la botzina ha enviat el matx a la pròrroga (84-84).

Els culers controlen el marcador fins a la victòria final 

Un període que Higgins i Satoransky han obert amb dos encerts des dels 6,75 metres. Però que també ha començat amb dues tècniques consecutives cap a Sarunas Jasikevicius. L'energia i la lluita barcelonista en defensa ha propiciat errades en el tir i una pèrdua d'Estrella Roja. D'aquesta manera, els blaugranes han comandat l'electrònic (+4). I, en conseqüència, han amarrat el triomf final (94-99). 

Un resultat alegre per acomiadar aquest 2022. En l'horitzó ja es veu el 2023, que el Barça començarà amb un partit de Lliga Endesa a la pista del Reial Madrid el pròxim 2 de gener (21 hores). 

FITXA DEL PARTIT

Estrella Roja, 94
Barça, 99

Estrella Roja: Vildoza (-), Lazarevic (-), Mitrovic (18), Nedovic (24) i Petrusev (24) -cinc inicial- Holland (7), Lazic (-), Dobric (14), Markovic (3), Kuzmic (-), Bentil (4)
Barça: Satoransky (19), Laprovittola (7), Kalinic (7), Mirotic (12) i Vesely (10) -cinc inicial- Higgins (15), Jokubaitis (2), Da Silva (3), Sanli (10), Abrines (14)

Parcials: 17-28; 23-15 // 25-14; 19-27 // 10-15

Àrbitres: Robert Lottermoser, Emin Mogulkoc i Aare Halliko

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut