Estrena mundial de la docusèrie ‘FC Barcelona, una nova era’ a Prime Video

Estrena mundial de la docusèrie ‘FC Barcelona, una nova era’ a Prime Video

El primer capítol d’aquesta producció de Barça Studios també estarà disponible a Barça TV+ i es podrà veure en obert per la TDT a Barça TV, a les 20.15 hores

La plataforma de continguts audiovisuals Prime Video ha estrenat aquest dimecres 28 de desembre a nivell mundial ‘FC Barcelona, una nova era’, la docusèrie -de cinc episodis de 30 minuts de durada cadascun- que descobreix les interioritats dels dos últims anys del Club vistos des de la perspectiva del primer equip. Una estrena que també es podrà veure -en aquest cas només el primer capítol-, a Barça TV+, l’OTT del FC Barcelona, i a les 20.15 hores al canal la TDT de Barça TV.
 
Fa poc més d’una setmana va tenir lloc la ‘première’ de ‘FC Barcelona, una nova era’ en una sessió exclusiva a l’Auditori 1899 del Club a la qual van assistir el president Joan Laporta, al capdavant d’una representació de la Junta Directiva, el tècnic Xavi Hernández i els jugadors del primer equip.
 
La sèrie està produïda per Barça Studios i recull el procés de reconstrucció de la plantilla i la regeneració econòmica i institucional de l'Entitat. Una intrahistòria que comença quan el Barça va viure un dels resultats més dolorosos de la seva història amb el 2-8 de Lisboa davant el Bayern de Munic en els quarts de final de la Champions i finalitza amb la pretemporada 2022/23 i el fitxatge de nous jugadors, encapçalats per Robert Lewandowski.

Moments històrics

El 14 d'agost del 2020, encara en plena pandèmia, certificava el final d'un cicle extraordinari, que es va iniciar el 2004. Va ser un punt d'inflexió en el Club que, mesos després, culminaria amb les eleccions a la presidència i l'elecció de Joan Laporta i l'actual Junta Directiva, que van apostar per una nova estructura executiva de futbol amb Mateu Alemany i Jordi Cruyff al capdavant, i, finalment, per la incorporació de Xavi Hernández a la banqueta.

La docusèrie inclou moments vistos des de dins com l'etapa de Quique Setién, la marxa de Luis Suárez, el distanciament de Leo Messi amb la directiva de Josep Maria Bartomeu, l'última temporada de l'argentí al Club, l'entrada de la nova Junta del president Laporta, l'emotiu adeu de Messi, el final de l'etapa de Ronald Koeman i com es va tancar el fitxatge de Xavi com a nou entrenador del Barça.
 
Tal com mostra la sèrie, l'arribada del tècnic de Terrassa va ser crucial en la recuperació de l'equip a la Lliga i en el procés de la remodelació de la plantilla, a partir de la irrupció dels joves i de l'energia que van aportar els reforços en el mercat d'hivern de gener del 2022 amb l'arribada d’Aumabeyang, Ferran Torres, Dani Alves o Adama Traoré.
 
‘FC Barcelona, una nova era’ finalitza amb la nova injecció d'il·lusió que desperten en el barcelonisme els reforços de l'equip amb Lewandowski, Kounde, Christensen, Kessie, Marcos Alonso, Bellerín i Pablo Torre, a més de la continuïtat d’Ousmane Dembélé, una aposta personal de Xavi.

La producció compta amb el protagonisme coral dels jugadors i tècnics, especialment de l'actual entrenador culer, i mostra algunes de les xerrades que van mantenir al vestidor, com la del dia del seu debut en el derbi en la Lliga contra l'Espanyol o abans de la victòria en el Clàssic del Bernabeu. Però també ofereix moments especials viscuts per alguns dels jugadors que van brillar amb llum pròpia, com Pedri, guanyador dels premis Kopa i Golden Boy; Ansu Fati, que va viure un difícil procés de recuperació de la seva lesió i va tenir una reaparició espectacular, o Gavi, que va passar del Juvenil a tenir una irrupció fulgurant en el primer equip.

El president Joan Laporta i el procés de reconstrucció econòmica del Club també són protagonistes en la gestació de la planificació de la plantilla que genera il·lusió entre l'afició i torna a omplir l’Spotify Camp Nou.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut