Laporta:

Laporta: "Estem necessitats de guanyar títols aquesta temporada"

El president blaugrana, en una entrevista per a Barça TV, ha repassat l'actualitat culer i ha fet balanç del 2022

Aquest dijous, el President del FC Barcelona, Joan Laporta, ha parlat en exclusiva en una entrevista a Barça TV, repassant els temes més destacats de l'actualitat blaugrana i fent balanç d'aquest any 2022 que arriba al seu final. A continuació, repassem els temes més destacats de l'entrevista amb el President blaugrana:

Balanç del 2022

"Ha estat un any dur, on s'ha iniciat el procés de recuperació. Esportivament, cada cop tenim un equip més competitiu. A l'estiu es va treballar molt, i és un equip que ens ha de durar dos anys, amb alguns retocs si calen. Amb aquest equip podem competir i aspirar a guanyar títols, hem retornat l'alegria, però necessitem més, i aquesta vindrà quan guanyem títols".

"La situació econòmica era de gran dificultat: una tresoreria complicada, amb un deute, la massa esportiva... ara tenim controlat aquest deute, tenim fons propis positius, estem ressituant la massa salarial esportiva. Anem pel bon camí, tant en l'aspecte econòmic com esportiu, i institucionalment estem recuperant prestigi. Segur que hi ha coses que podrien haver sortit millor, però el que està fet, està fet i toca mirar endavant. El barcelonisme té una gran esperança de que vindran temps esplendorosos, que és el que estem buscant".

"Em quedo amb l'Estadi, que torna a estar ple. Veníem d'uns anys que no ho veiem, amb la pandèmia pel mig, i ara tenim grans assistències, tant amb el masculí com el femení, que posa de manifest que ha tornat l'alegria al barcelonisme".


Leo Messi

"Com a President del FC Barcelona, m'agradaria que Leo Messi algun dia tornés al Barça, però no podem generar segons quines expectatives. És jugador del PSG, té el seu contracte. Els culers ens hem alegrat moltíssim perquè hagi guanyat el Mundial, s'ho mereix. Però no vull generar unes expectatives que en aquest moment tenen una gran dificultat. Per nosaltres, Messi és el millor de tots els temps, i estic convençut de que ell, en el seu cor, és culer. Sempre estarà vinculat al Barça. Ens agradaria que Leo tornes algun dia al Barça, però ja es veurà".

L'Espai Barça

"Aviat coneixerem a l'empresa que farà la reforma i construcció, aquesta gran obra a l'Spotify Camp Nou. S'han obert les propostes, el 2 de gener sabrem les que hagin passat el tall i ho ratificarem amb la Junta Directiva abans del dia 15 de gener. És important, hem de prendre consciència de que això és un motor transformador del Club, hem de saber comunicar molt bé a tota la massa social barcelonista, i que siguin conscients de que és una obra necessària".

El trasllat a Montjuïc

"Sí que les obres crearan algunes incomoditats, ja que haurem d'anar a Montjuïc, però estem començant les obres també allà. Això ja ha començat, no hi ha marxa enrere. Estem condicionant l'Estadi, fonamentalment la gespa, perquè el Barça pugui jugar allà. Tenim molt bona relació amb l'Ajuntament, ens hem entès molt bé".

La Superlliga

"S'ha de reformar el funcionament del futbol europeu. Cada cop és més difícil competir econòmicament amb els equips de la Premier, nosaltres ho fem perquè tenim una gran força, però cada cop és més difícil perquè tenen més recursos. Això ha de canviar, amb la resolució del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, dictarà una resolució que espero que sigui favorable als clubs".

"El fet de posicionar-nos  és un fet de valentia, per canviar el model de governança. Els clubs són els que treuen menys rèdit, i això no pot ser. Som els que paguem tot el que comporta aquesta indústria. Els clubs necessitem el suport d'organitzar una competició, amb relacions amb UEFA. Soc optimista, intento sempre fomentar el diàleg, estem oberts a parlar-ne. És un tema fonamental per a la sostenibilitat dels clubs de futbol, serem ferms en la defensa dels clubs, en aquest cas el Barça".

La Lliga, la prioritat 

"L'eliminació de Champions va ser un pal, va ser un cop fort, però l'hem aguantat bé. La prioritat és la Lliga. Estem molt mentalitzats, el vestidor també, amb Xavi al capdavant. Volem la Lliga i tenim un equip molt competitiu. Som el Club que més jugadors ha portat al Mundial, amb 17 i dos més cedits. Tenim gent de gran qualitat, joves i jugadors amb experiència. De moment som líders, i això dona certa tranquil·litat". 

"Una de les coses que m'ha motivat a tornar a ser President, a part de que estimo el Barça, és tornar a guanyar la Champions. La Lliga la volem guanyar, si la guanyes, vol dir que tens un equip per aspirar a guanyar la Champions també".

La figura de Xavi

"Estem necessitats de guanyar títols. Em sento molt acompanyat i recolzat amb el Xavi i tot l'staff, gent amb la qual tenim plena confiança, tant pels seus coneixements com pel seu sentiment de Club. El projecte de Xavi ha començat aquest any, que ha estat quan hem pogut portar els jugadors que volia. Tenim la confiança de que és un home de Club i també mira al planter, on tenim grans jugadors de qualitat a la Masia". 

"El primer any de Xavi a la banqueta ha superat les expectatives. És una persona que ha viscut tant el món del Barça, que el coneix perfectament. Dona gust parlar amb ell, relativitza els problemes. Sempre transmet optimisme, sempre es poden resoldre els problemes. Té una visió de Club, de com hem de jugar, coneix molt bé els jugadors i sap tractar-los, l'he vist molt madur. És un orgull tenir-lo com a entrenador".

El paper de Lewandowski

"L'equip cada cop juga millor i està millor. Lewandowski és un dels artífexs del retorn de l'alegria al barcelonisme. Aporta responsabilitat, serietat... té aquest encant que genera que els aficionats estiguin molt contents amb ell. Estan rendint molt bé, i la resta de fitxatges també. Kounde ha arribat a la final de la Mundial, i pel que fa a la resta, estic molt satisfet també amb ells".

"Tenim també jugadors importants com Pedri i Gavi, que són molt joves, però estan molt preparats i centrats, amb bon entorn familiar. També Frenkie de Jong és un dels grans jugadors de gran talent, un dels líders. L'equip està molt compensat a totes les posicions. Vam fer la feina a l'estiu, i ara no hi ha cap símptoma d'haver de fer més operacions. Estem bé".

Lewandowski Athletic

El comiat de Piqué

"Amb Piqué tinc una gran relació, és una persona extraordinària. Era una temporada complicada, esportivament ho tindria ell més difícil amb més jugadors a la seva posició. Les circumstàncies van anar com van anar, vam parlar a l'estiu i després a finals i ell mateix ja deia que podia deixar-ho. El Barça només pot estar agraït amb Piqué. És part de l'escut del Barça. Ha estat molt culer, sempre integradíssim, i el Barça és casa seva".

Sergio Busquets

"El Xavi compta amb Sergio, és partidari de que segueixi. El que decideixi el Sergio Busquets ben decidit està, i el Club sempre estarà al seu costat amb el que necessiti. Quan acabi el contracte ell decidirà. Volem que segueixi fins a final de temporada, el Barça és casa seva".

El derbi

"Hem de guanyar a l'Espanyol. Volem començar bé el retorn, així que espero que guanyem. Suposo que l'Estadi estarà ple, en la línia d'aquesta temporada. Sempre és un partit que hi ha rivalitat, però amb el suport del públic crec que guanyarem".

El bon moment del Femení

"El Femení va en un ritme ascendent. Primeres a la Lliga i Champions, classificades per a la següent ronda. Juguem un futbol molt bo, i a sobre també guanyem títols individuals: estem molt contents i orgullosos de l'Alexia".

Saras i l'equip de bàsquet

"El Saras és un guanyador, sap que tots estem esperant l'Eurolliga de bàsquet. L'any passat no vam poder aconseguir-la, però veig bé a l'equip amb els reforços i canvis que s'han fet. El veig un equip més dinàmic i més guanyador. El Saras és entrenador amb caràcter i al qual li tenim tota la confiança, aquest equip ha millorat". 

El seu fill Guillem

"Compliance va deixar clar que el meu fill no s'ha beneficiat de res. Hem crescut en un entorn barcelonista i molt culer, i no li puc prohibir que treballi d'allò que li agrada, captant jugadors joves. Però té un límit, sap que el límit és el Barça. És culer i un home honest, i aquest límit el respecta". 

L'acord amb Whitebit

"Fem una revisió permanent d'aquesta operació amb criptomonedes. Cada tres mesos nosaltres revisem si tenen les llicències correctes, com evoluciona el seu negoci i demés. És una esponsorització important de 10M d'euros". 

La vaga de Barça TV

"Coneixem els problemes que té Barça TV amb Telefònica, ens han fet coneixedors de la seva problemàtica. Estem intentant ajudar amb converses amb Telefònica. Hi ha una reunió el proper dia 28, i entenem perfectament la situació dels treballadors". 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut