El Barça jugarà un 31 de desembre 34 anys després

El Barça jugarà un 31 de desembre 34 anys després

Cal remuntar-se a l’últim dia de l’any del 1988 per trobar un duel del primer equip blaugrana

D’aquí pocs dies homes de Xavi Hernández s’enfrontaran a l’Espanyol en un derbi que servirà per tornar a la normalitat després de la disputa del Mundial de Qatar. Però aquest enfrontament té una cosa que s’escapa de la normalitat: es jugarà el 31 de desembre, cosa que el FC Barcelona no feia des del 1988. Han passat 34 anys.

L’últim precedent, al Vicente Calderón

Aquell 31 de desembre del 1988 es va jugar un Atlètic-Barça al Vicente Calderón corresponent a la 17a jornada de Lliga. El duel es va resoldre amb un 1-3 favorable als de Johan Cruyff gràcies als gols de Robert, Lineker i Bakero, que remuntaven la diana inicial de penal de Baltazar. Cal recordar que el 1991 es va instaurar l’aturada nadalenca a la Lliga Espanyola. Abans d’aquesta data era més habitual trobar compromisos jugats a finals d’any.

Altres precedents

El Barça ha jugat al llarg de la seva història fins a 12 vegades un 31 de desembre, entre elles vuit partits oficials i quatre amistosos. La primera vegada va ser l’any 1911 al vell Camp del carrer Indústria, en un amistós davant el Stade Etoile Bleu francès. Els blaugranes es van emportar la victòria per 5-1.

Els quatre amistosos es resumeixen en dues victòries blaugranes, una derrota i un empat. Mentre que els vuit partits oficials van acabar amb sis victòries culers i amb dues derrotes. El Barça, per tant, no perd un 31 de desembre des del 1967, ara farà 55 anys, quan va caure al Sánchez Pizjuán davant el Sevilla per 2-1.

I si mirem els partits a casa el Barça ha guanyat sempre en partit oficial el 31 de desembre jugant com a local. L’única derrota és la del 1922 en un partit amistós davant el Wiener Amateure austríac.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut