Jordi Alba suma el partit 300 a la Lliga amb el Barça

El lateral esquerre acumula un total de 15 gols i 59 assistències

En el partit contra l’Espanyol, Jordi Alba ha arribat als 300 partits de Lliga amb la samarreta blaugrana. El jugador de l’Hospitalet, format a La Masia i al primer equip des de la temporada 2012/13, continua fent història i sumant partits com a culer.

Onze temporades al Club

Amb la d’enguany, Jordi Alba acumula onze temporades al FC Barcelona. L’any 2012, el lateral esquerre va arribar procedent del València per engegar una segona etapa al Barça, ja que el jugador ja havia estat més de set anys a les categories inferiors del Club. En aquest temps, el blaugrana ha disputat 441 partits dels quals 300 corresponen a la competició domèstica acumulant un total de 213 victòries, 53 empats i 34 derrotes.

Durant aquesta etapa, el 18 blaugrana ha marcat un total de 25 gols amb el primer equip, 15 dels quals han estat a la Lliga. A més, ha proporcionat 59 assistències de gol.

Les xifres del curs 2022/23

En aquesta temporada atípica amb la celebració d’un Mundial en plena competició lliguera, Jordi Alba ha disputat 11 de les 15 jornades jugades. En vuit ocasions ha sortit en l’onze inicial i en quatre ha acabat disputant els 90 minuts. A més, va donar l’assistència del primer gol de Lewandowski en el partit contra el Vila-real on els culers van acabar guanyant 3-0.

El lateral va ser convocat per la Copa de Món a les files de Luis Enrique, però finalment el conjunt espanyol no va aconseguir passar de vuitens de final. Ara, amb la represa de la competició, Jordi Alba, s'ha posat a 300 per continuar fent història amb el Barça. Ara bé, ha estat una efemèride amarga perquè ha acabat expulsat al derbi.