Barça – Unicaja: Triomf sòlid per tancar la setmana (75-60)
Ofert per

Els blaugranes firmen una victòria molt treballada que els permet col·locar-se tercers en la classificació

Segona victòria consecutiva en Lliga i la tercera de la setmana després d'imposar-se al Mònaco i al Panathinaikos. El Barça s’ha imposat a l’Unicaja (75-60) després d’un partit en què els blaugranes han sabut sobreposar-se a la sòlida defensa del conjunt andalús. El culer més destacat ha estat Laprovittola amb 13 punts i 4 assitències.

A més el partit ha tingut un color especial. I és que a la mitja part, el públic ha participat a una pluja solidaria de peluixos que ha cobert el parquet del Palau Blaugrana.

De menys a més

Els precedents ja deixaven entreveure que l’Unicaja no posaria les coses fàcils als blaugranes. Amb les mateixes victòries que el Barça, els malaguenys amb sortit amb l’objectiu de no desenganxar-se del partit. I malgrat els intents dels andalusos per frenar l’ofensiva blaugrana, els de Saras han aconseguit imposar el seu atac i acabar el primer quart cinc punts per sobre en el marcador (18-13).

Al segon quart, Mike Tobey  ha pres les rendes anotadores del conjunt blaugrana que amb 10 punts i un rebot ofensiu ha posat el +10 (25-15, min 13). I és que de mica en mica, els culers han anat imposant el seu guió de partit i han aconseguit frenar l’ímpetu malagueny. Malgrat el domini blaugrana, els de Saras no han acabat de trencar al partit i han marxat al vestidor amb set punts d’avantatge (37-30).

L’atac culer per sobre la defensa malaguenya

A la represa, els d’Ibon Navarro han sortit amb una marxa més i en els primers minuts han aconseguit retallar la distància als blaugranes (38-36 min. 23). Amb el marcador gairebé igualat, el partit s’ha convertit en un estira-i-arronsa de cistelles on cap equip aconseguia imposar la defensa però tampoc l’atac (46-45, min. 27). Finalment, amb el partit una mica encallat i totalment obert, s’ha arribat al darrer quart amb el resultat de 53-50.

El Barça ha sortit amb les idees clares a l’últim període. Els de Saras han volgut encarrilar el triomf als primer compassos de quart i han tornat a aconseguir un avantatge de vuit punts (62-54, min. 34). Ara bé els andalusos no els han posat les coses fàcils amb una defensa asfixiant que ha conduït als blaugranes a cometre algun error. Malgrat això, els barcelonins ha aprofitat el poc encert del conjunt visitant als darrers minuts i han fet valdre l’avantatge per acabar emportant-se el triomf per 75-60.

El proper compromís dels blaugranes serà el partit de competició europea contra el Valencia Basket  (21.00h) el divendres 23 de desembre a la Fonteta.