Campions de la Supercopa Ibèrica! (32-24)

Els blaugrana s'imposen al conjunt portuguès en un bon matx culer on ha destacat la defensa dels de Carlos Ortega

Un nou títol a les vitrines culers. El Barça s'imposa al Porto (32-24) a la final de la primera Supercopa Ibèrica. Un partit dominat en tot moment pels de Carlos Ortega. Els barcelonistes dominaven de quatre gols al descans i a la represa han sabut trencar el matx amb l'efectivitat de Dika Mem i la solidesa de Pérez de Vargas sota pals.

Domini blaugrana

Primers minuts de partit marcats per la manca d’efectivitat part dels dos conjunts. I és que fins al minut tres el blaugrana Martí Soler no ha pogut inaugurar el marcador (1-0, min 3). Minuts d’igualtat entre els dos conjunts, marcats per la càrrega de minuts de les semifinals.

Molta igualtat en el marcador i amb el porter Frandsen molt encertat sota pals que frenava els avantatges culers. Un gol de Martí Soler al contracop situava el 10-7 i la màxima diferència del partit. Les aturades de Pérez de Vargas han permès als de Carlos Ortega mantenir l’avantatge en el marcador.

Un gran gol de Richardson tancava la primera meitat i es mostrava així més consistent (14-10). Al descans Janc era el màxim golejador culer, amb tres gols.

Un nou títol al palmarès

A la represa els de Carlos Ortega han vist com el Porto intentava retallar diferències (15-14, min 35), però els barcelonistes han trobat en Dika Mem l’efectivitat de cara a porteria. Amb una exhibició ofensiva en aquesta segons meitat situava el 21-15 (min 42).

El Barça ha anat augmentant la diferència en el marcador posant la directa davant un Porto que no podia seguir als blaugrana en un partit ja encarat en els darrers minuts. Nova exhibició sota pals de Pérez de Vargas en un matx que ha acabat 32-24. I això suposa un nou títol per als blaugrana en la primera edició de la Supercopa Ibèrica. Dika Mem ha estat designat MVP. Aquest és el darrer partit dels blaugrana aquest 2022, un any per recordar.

Fitxa del partit:

Barça, 32
Porto, 24

Barça: Gonzalo Pérez de Vargas (-), Thiagus Petrus, Ludovic Fàbregas (3), Jonathan Carlsbogard (3), Dika Mem (8), Blaz Janc (3), Martí Soler (4) -set inicial-, Melvyn Richardson (4), Luís Frade (2), Aleix Gómez (-), Domen Makuc (3), Luka Cindric (-), Djordje Cikusa (1) i Artur Parera (1).

Porto: Leth Frandsen (-), Rui Silva (1), Vitor Iturriza (1), Jack Thurin (2), Pedro Veitia Valdes (6), Miguel Alves, Leonel Fernandes (4) -set inicial-, Pedro Cruz (2), Nikolaj Laeso (-), Daymaro Salina (3), Jakob Mikkelsen (1), André Sousa (-), Fabio Magalhaes (2) i Antonio Areia (1).

Parcials: 2-2, 4-4, 6-5, 8-6, 10-8, 14-10 (descans), 15-12, 19-15, 24-17, 26-18, 29-21, 32-24 (final).

Àrbitres: Andreu Martín i Ignacio García.