Barça - Sporting Clube de Portugal: Gran reacció i a la final! (37-34)

Els culers, després d'una mala primera part, remunten a la segona i certifiquen l'accés a la final de la Supercopa Ibèrica de diumenge contra el Porto

A la final! El Barça ha aconseguit la classificació per a la final de la Supercopa Ibèrica després de superar a les semifinals a l'Sporting Clube de Portugal (37-34), en un partit molt disputat i on els blaugrana han hagut de remuntar a la segona meitat. Després d'una mala primera part, els barcelonistes han reaccionat per acabar enduent-se el triomf i certificant l'accés a la gran final de diumenge davant el Porto.

Primera part, a remolc

Els primers compassos del partit han estat per als portuguesos, que als quatre minuts de joc ja obria la primera escletxa amb el 2-5 al marcador. A partir d'aquí, els blaugrana han anat a remolc durant tota la primera meitat, sempre per sota al marcador i intentant retallar distàncies.

La falta de contundència defensiva culer, sumada a una bona actuació de l'exblaugrana Leo Maciel sota pals a l'Sporting, han permès al conjunt portuguès guanyar de +5 (12-17). El Barça pràcticament no ha pogut reaccionar, arribant al descans amb un 16-20 però amb temps per intentar remuntar.

Reacció culer

Ja a la segona meitat, un parcial de 3-0 inicial ha tornat a ajustar el partit, que s'ha convertit en un estira-i-arronsa constant, amb el marcador molt igualat i sense cap conjunt sent capaç d'obrir escletxa. Amb bones actuacions de Gonzalo sota pals, i amb Fabregas endollat en l'apartat golejador, el Barça s'ha situat per davant per primera vegada als 45 minuts de joc (27-26) amb un gol de Wanne.

Tot i així, l'Sporting ha tornat a capgirar el marcador (29-30), però el Barça ha tirat d'orgull per emportar-se el matx. Quatre gols seguits de Makuc tornaven a situar al Barça per davant, i de nou Gonzalo amb grans aturades (penal inclòs) donava vida al Barça, que es situava +2 per primera vegada en el partit (35-33) a falta de dos minuts.

Finalment, els blaugrana han aguantat bé l'avantatge i han acabat emportant-se la victòria (37-34). Un triomf molt patit i competit fins al final, però que permet als de Carlos Ortega disputar la gran final de diumenge.

Barça, 37
Sporting Clube de Portugal, 34

Barça: Emil Nielsen (-), Thiagus Petrus (-), Fàbregas (7), Calsbogard (2), Dika Mem (6), Aleix Gómez (1), Martí Soler (1) -set inicial-, Pérez de Vargas (-), Cindric (2), Frade (2), Makuc (6), Richardson (-), Blaz Janc (4), Hampus Wanne (6).
Sporting Clube de Portugal
: Leo Maciel (1), Natan Suárez (-), Patryk Walczak (2), Martim Costa (8), Kiko Costa (7), Mamadou Gassama (1), Etienne Mocquais (3) -set inicial-, Espen Vag (3), Salvador Salvador (5), André José (-), Carlos Ruesga (-), Josep Folqués (-), Edney Silva (1). Francisco Tavares (3).
Parcials: 3-5 / 6-9 / 9-12 / 12-14 / 14-18 / 16-20 (descans) 20-22 / 24-25 / 27-27 / 31-31 / 33-32 / 37-34 (final)
Àrbitres: Duarte Santos i Ricardo Fonseca