Benfica - Barça: Classificades per als quarts de final! (2-6)

Les blaugranes obtenen el bitllet després d’imposar-se en territori portuguès

Triomf que certifica la classificació pels quarts de final. El Barça s’ha imposat al Benfica per 2-6 en un partit que des dels primers minuts ha estat dominat per les barcelonistes.

El Barça tindrà l’oportunitat de certificar la primera plaça del grup el proper dimecres 21 de desembre davant el Rosengard a l’Spotify Camp Nou. Necessitaran igualar el resultat que obtingui el Bayern de Munic per ser primeres de grup.

Gran inici de partit

No podia començar de millor manera el partit per les blaugranes, ja que als set minuts de joc Irene Paredes ha marcat el primer gol del partit. Una centrada d’Aitana Bonmatí que acabaria rematant la basca, impossible per la portera portuguesa.

El Barça havia entrat molt concentrat al partit i després del gol de Paredes les blaugranes han dominat el partit fins al final de la primera part. Amb una gran Aitana Bonmatí, que ha tingut fins a tres ocasions que han fregat el pal. El Barça se sentia dominador del partit i només faltava reafirmar el domini amb el segon gol.

I així ha estat, quan ja estàvem a l’afegit dels primers 45 minuts, Clàudia Pina amb una jugada de molta qualitat ha situat el 0-2 al marcador. Un resultat que mostrava més el que s’havia vist a la primera part.

Certifiquen la victòria

La segona part ha començat igual que la primera, amb un gol molt d’hora per les blaugranes. En aquest cas ha estat Aitana Bonmatí qui ha marcat el tercer gol, amb un gran xut al pal esquerre de la porteria portuguesa (min. 47). La de Sant Pere de Ribes és la màxima golejadora del Barça en aquesta Champions, amb cinc gols.

Amb el partit ja sentenciat el Barça ha posat més distància al marcador amb un gran xut creuat de Crnogorčević al minut 58, però les portugueses han respost molt aviat. Retallant diferències al marcador amb un gol de Jéssica Silva cinc minuts després (4-1, min. 63).

Les portugueses tindrien una oportunitat d’or per posar el 2-4, però Sandra Paños aturaria un penal a Raysla amb una estirada espectacular. Uns minuts després Seica, defensa del Benfica, es marcaria un gol en pròpia porta (1-5,

min. 80). I una altra vegada les portugueses respondrien al gol rebut amb un gran gol de Lacasse per posar el 2-5 (min. 82).

Al final, el Barça posaria el 2-6 final amb un gran gol de Mariona Caldentey, en el primer minut de l’afegit, després d’una assistència de Geyse de tacó. I Sandra Paños aturaria el seu segon penal del vespre a Vitória al 95 de partit per certificar ara sí, el 2-6.

La propera aturada de les blaugranes serà a l’Spotify Camp Nou davant el Rosengard per certificar la primera posició del grup.

Fitxa del partit

Benfica, 2

Barça, 6

Benfica: Rute Costa, Ana Seiça, Ana Vitória, Lucía Alves (Valeria, min. 67), Carole Costa, Ucheibe (Norton, min. 67), Nazareth (Faria, min. 80), Catarina Amado, Lacasse, Pauleta i Jéssica Silva (Raysla, min. 67).

Barça: Paños, Broze, Paredes (Marta, min. 66), Mapi, Rolfö, Aitana (Mariona Caldentey, min. 66), Walsh, Patri (Engen, min. 66), Crnogorčević (Paralluelo, min. 66), Geyse i Pina (Bruna Vilamala, min. 79).

Gols: 0-1, Irene Paredes (min. 7); 0-2, Clàudia Pina (min. 45); 0-3, Aitana Bonmatí (min. 47); 0-4, Crnogorčević (min. 58); 1-4, Jéssica Silva (mn. 63); 1-5, Seica gol en pròpia (min. 80); 2-5, Lacasse (min. 82); 2-6, Mariona (min. 92).

Àrbitres: Jelena Cvetković. Ha amonestat amb targeta groga a Amado i a Vitória del Benfica.